Nytt logistikksenter i Hanekleiva med brannsikkerhet i fokus

 
Nytt logistikksenter i Hanekleiva med brannsikkerhet i fokusXella er en av leverandørene til det nye logistikksenteret til B.H Ramberg A/S i Hanekleiva. De leverer ca. 1400 kvm Hebel brannveggselementer til det nye bygget som sikrer mot spredning av brann.
B.H Ramberg A/S utvider med et nytt logistikksenter i Hanekleiva i Sande. Det nye senteret forventes å overleveres i juni 2021 og blir på 15.500 kvm totalt. Xella er en av leverandørene og leverer ca. 1400 kvm Hebel brannveggselementer til det nye bygget - som sikrer mot spredning av brann.

B.H Ramberg A/S er en totalleverandør av transport, logistikk og lagring / 3 PL løsninger til næringslivet. Nå utvider de med et nytt logistikksenter som forventes å stå ferdig i juni 2021.

Logistikksenteret som er under bygging, bidrar til at bedriften kan utvide med 10.000 kvm. Nyetableringen i Sande innebærer at avdelingen flyttes fra næringsområdet Holmen i Drammen.

Består branntesten El-M 120
Det nye logistikksenteret er et blant flere byggeprosjekter i Hanekleiva i Sande. Det vil få en kapasitet på 25.000 paller. Selve bygget vil ha et areal på 15.500 kvm med utvendig takhøyde på 20 m. Totalt har selskapet 38 mål tomt som nå bygges ut av entreprenør Thermica AS.

Drammensbaserte Xella er en av leverandørene til det nye senteret, som er førende leverandør av bærekraftig porebetong og kalksandstein. Og de har levert ca. 1.400 kvm Hebel brannveggselementer.

Hebel har nylig bestått branntesten El-M 120 som avspeiler noen av de høyeste kravene til brannprestasjon i norsk byggevirksomhet. Elementene som har en tykkelse på 200 mm gir et helt unikt resultat. Daglig leder i Xella Norge, Thom Erik Pape, forklarer at Hebel er en fornuftig systemløsning til et så stort industribygg som dette: 

- Veggene skal i tillegg til å være brannisolerende og tett for røyk og gass, også motstå mekanisk påkjenning. Den kan eksempelvis komme fra inventar som velter eller andre bygningsdeler som faller sammen og kan treffe veggene. I tillegg består elementene av helt ubrennbare materialer, som ikke produserer røyk og er uten fare for brennende dråper. På den måten minskes risikoen for personskade og at brannen sprer seg til de andre bygningsdelene.

Fornøyde med kundeforholdet
Straye Stålbygg AS er en av Xellas største kunder og sammen med Bomekan AS, også en samarbeidspartner over flere tiår, leverer og monterer de elementene i det nye logistikksenteret.

Jan Fredrik Smith, Prosjektleder i Straye Stålbygg, forteller at han har handlet hos Xella i flere år og er veldig fornøyd med kundeforholdet:

- Elementene sammen med innfestningen er fleksibel og tilpasningsdyktig. Leveringen er også rask og fleksibel, derfor har det blitt til et langt samarbeid over flere år.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår