Nytt kunsthotell ferdig i Bjørvika

 
Nytt kunsthotell ferdig i BjørvikaUtviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen (t.v) og prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder i Hav Eiendom har ledet det store byggeprosjektet. Foto: Tomm W Christiansen
Skanska overleverte 1. juli det nye hotellet i Bjørvika til byggherre Hav Eiendom. Nå skal hotellet innredes. 1. august åpner Clarion Hotel Oslo. Hotellet ligger mellom Operaen og Munchmuseet i Dronning Eufemias gate 15.

- Dette hotellet vil aktivisere bygulvet, og vil skape puls døgnet rundt i Bjørvika. Nå ønsker vi Choice-kjeden lykke til. Vi er spesielt glade for at de vil gjøre dette til et kunsthotell, ettersom hotellet blir nabo med Munchmuseet, sier administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom i en pressemelding.

Hotellet blir helt alene om å ha et ekte Munch-maleri i lobbyen. Clarion Hotel Oslo vil satse på å skape spennende utstillinger og events for kunstinteresserte.

255 rom
Det nye hotellet har til sammen 255 rom med god variasjon i romstørrelse. Clarion Hotel Oslo blir et konferansehotell med kapasitet til 1200 personer. Den største salen er dimensjonert for konferanser med 400 deltagere. Hotellet satser mye på å lage et spennende bygulv, med restaurant, to barer og uteservering på bakkeplan. Hotellet har hovedinngangen vendt ut mot Akerselva, og er derved direkte koblet mot hele det nye parkanlegget som vil opparbeides langs hele elva. Bygget grenser også mot Stasjonsallmenningen som er tilrettelagt for aktivitet og som får et fonteneanlegg.
– Dette har vært et stort prosjekt for Hav Eiendom. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Clarion og alle de involverte i byggeprosessen. Byggingen har gått etter planen, og uten store overraskelser, sier utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen i Hav Eiendom.

Miljøambisjoner
Kvartalet som hotellet ligger i var opprinnelig med i vinnerforslaget fra den spanske arkitekten Herreros, som vant konkurransen om det nye Munchmuseet. Senere er det blitt omarbeidet og videreført av det norske arkitektkontoret LPO. Skanska har ført opp bygget i en totalentreprise.
Bygget har gode miljøambisjoner. Bygget Breeam-sertifiseres og bygges med krav til passivhusnivå i henhold til miljøoppfølgingsplan for Bjørvika, som innebærer gode løsninger for å sikre lavt energiforbruk. Hav Eiendom er Oslo Havns eget eiendomsselskap. Hav Eiendom har hatt ansvaret for områdeutvikling i Bjørvika for Oslo Havns tidligere havneområder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår