Nytt kompetansesenter for brann- og driftspersonell

 
Nytt kompetansesenter for brann- og driftspersonellIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Torsdag 12. april åpner Christian Ringnes Kompetansesenter for brann- og driftspersonell på Skøyen. Senteret samler Norges bredeste fagkompetanse på brannsikkerhet og forebygging under ett tak.

Alle som eier en eiendom eller følger opp driften på vegne av eier er ansvarlige for at brannsikkerheten er ivaretatt med riktig funksjon og dokumentasjon.

- Mange er ikke klar over dette, og er usikre på hvem som skal gjøre hva. En stor andel er ikke klar over hva riktig funksjon og dokumentasjon innebærer, sier Anders Sandmæl, daglig leder i Dokumentert AS og initiativtaker til nytt Kompetansesenter for brann og driftspersonell AS i en pressemelding.

Vil unngå avkortning, regress og konflikter
- Usikkerheten skaper økende konfliktnivå i eiendoms- og entreprenørbransjen, med mange feil og mangler på nye bygg. I andre enden følger brannvesenet og forsikringsbransjen eier og leietakere tettere opp, både forebyggende og etter brannskade. Både avkortning og regress øker, sier Sandmæl.

- Vi skal bidra til at konfliktnivået går ned, og kvalitet og kunnskapsnivå går opp, sier han, og forteller at det til nå har vært vanskelig å få oversikt, fordi kompetansen vært spredt på mange selskap.

All fagkunnskap under samme tak
Nå samles kompetansen på Skøyen, i Kompetansesenter for brann- og driftspersonell som åpner 12. april. Frende Forsikring er først ut i forsikringbransjen, og et av 20 selskap som har inngått samarbeid med Dokumentert AS for å tette kunnskapshull om brannsikkerhet. Andre bidragsytere er Fire Eater, Brann og sikkerhetsforum, Bravida, Øglænd System, Kaeser kompressorer, Xylem, advokatfirmaet Brækhus, Sealand, TQM, Micro Matic, PID Solution, Jet Bramo, GPBMnordic, HIKVision, Creo Nordic, Vifter & Miljø, Servicetelefonen, Schneider Electric. Flere er markedsledende innen brannsikring, forebygging og HMS.

- Dette er den bredeste fagkompetanse på brannsikkerhet, forebygging og HMS som er samlet på ett sted i Norge. Flere er markedsledende på sine felt, sier Anders Sandmæl.

Demonstrasjoner, teori og praksis
I en unik kombinasjon av teori og praksis, bidrar de forskjellige firmaene med utstyr, installasjoner og mengder av kunnskap. På åpningsdagen blir det blant annet fullskala forsøk med gass-slukkeanlegg, trykksetting av trapperom som kan hindre evakuering, og eksempler på branntetting og brannskiller som faktisk ikke er tette.

- Hva er mulige konsekvenser for eier, leietager og totalentreprenør om dette avdekkes ved overlevering, eller først etter en brann, sier Sandmæl.

Brannforebygging og strenge forskrifter
- Forskrift om brannforebygging er nylig revidert, og stiller strenge krav til både eier og leietaker. I Frende jobber vi aktivt med å følge opp kundene, slik forskriftene er ivaretatt. Men vi ser at mange sliter med oversikten, og derfor har vi engasjert oss i etableringen av Kompetansesenteret for brann- og driftspersonell, sier salgs- og markedsdirektør i Frende, Erik Bjordal.

- Vi har et felles mål om at brannsikkerheten er ivaretatt og dokumentert, slik at en brann får minst mulig konsekvens for alle de berørte, sier Bjordal.

Lærer om dokumentasjon og kontroll
At så bred kompetanse samles på Skøyen, gjør det mulig å vise funksjonene hver for seg og samlet.

- Dette gjør det mulig for driftspersonell, eiere og brannvesen å forstå hva som kreves av dem, sier daglig leder Anders Sandmæl.

Gjennom kurs og demonstrasjoner synliggjøres hvilken dokumentasjon som skal foreligge når bygget er nytt, og gjennom byggets levetid. Samtidig kan eier og driftspersonell kontrollere at eksterne som utfører kontroll og vedlikehold har den nødvendige kompetanse og leverer den nødvendige dokumentasjon.

- Hit kan en vaktmester eller driftssjef komme og lære; hvilket ansvar har jeg, hva skal jeg gjøre for å gjøre en god jobb? Hit kommer også brannvesenet med forebyggende avdeling, for å oppdatere seg foran sine mange tilsyn, sier daglig leder Anders Sandmæl avslutningsvis i pressemeldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår