Ny veileder skal sikre arkeologiske kulturminner

 
Ny veileder skal sikre arkeologiske kulturminnerVeilederen "Arkeologiske kulturminner og nedgravde ledningsanlegg" er laget for å sikre at arkeologiske kulturminner ivaretas best mulig når nedgravde rør og ledninger skal planlegges, anlegges eller fornyes.
Arkeologiske kulturminner må ivaretas best mulig når de blir berørt av arbeid med nedgravde rør og ledningsanlegg. Riksantikvaren kommer nå med ny veileder om dette arbeidet.
Det nedgravde ledningsnettet bygges ut og fornyes over hele Norge, til vann og avløp, fjernvarme, gass, avfallssug og ulike typer kabler for strøm og bredbånd. Dette innebærer omfattende gravearbeid i grunnen, noe som kan påvirke arkeologisk kulturminner. 
 
Veilederen "Arkeologiske kulturminner og nedgravde ledningsanlegg" er laget for å sikre at arkeologiske kulturminner ivaretas best mulig når nedgravde rør og ledninger skal planlegges, anlegges eller fornyes.
 
Hensyn og regelverk
Leseren får kunnskap om ulike typer arkeologiske kulturminner som kan berøres av nedgravde ledningsanlegg. I veilederen beskrives de hensynene som må tas til arkeologiske kulturminner, sammen med hvilket regelverk som gjelder og de praktiske rutinene som skal følges for å unngå utilsiktede skader.
I tillegg er det utarbeidet et tosidig informasjonsark som sammenfatter den viktigste informasjonen.  
 
Aktuell for mange
Veilederen er aktuell for alle som jobber med nedgravde ledningsanlegg. Dette er tiltakshavere, interesseorganisasjoner, kommuner, offentlig kulturminneforvaltning og alle andre som arbeider med saker som gjelder ledningsanlegg, avgrenset til jordgravde rør, kabler og ledninger. Arbeidet er gjort etter ønsker fra, og i samarbeid med, ulike instanser som arbeider med nedgravde ledningsanlegg.
 
Last ned veilederen: Arkeologiske kulturminner og nedgravde ledningsanlegg (pdf)
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår