Ny styreleder i Bane NOR SF

 
Ny styreleder i Bane NOR SFCato Hellesjø overtar stafettpinnen etter Siri Hatlen, og blir ny styreleder i Bane NOR SF. Foto: Simen Prestaasen / Sporveien AS
Cato Hellesjø ble på foretaksmøtet 23. juni 2020 valgt til ny styreleder i Bane NOR SF.

- Når Cato Hellesjø nå overtar styreledervervet, får Bane NOR en styreleder med lang erfaring fra tilsvarende virksomhet, som kan vise til gode resultater med effektivisering og omstilling, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Hellesjø (f. 1956, Oslo) er utdannet siviløkonom fra BI. Han har siden 2009 vært konsernsjef i Sporveien AS, med overordnet ansvar for driften av t-bane, trikk og bussinfrastruktur, i tillegg til utbygging av store infrastrukturprosjekter for t-bane og trikk i Oslo og Viken.  Hellesjø overtar stafettpinnen etter Siri Hatlen.

- Som styreleder har Siri Hatlen lagt ned en betydelig arbeidsinnsats og gitt verdifulle bidrag, både i etableringsfasen av Bane NOR og i utviklingen av virksomheten fra etat til foretak, sier samferdselsministeren.

Å gjøre togtransport mer attraktivt for både passasjerer og vareeiere er en prioritert oppgave for regjeringen.

- Regjeringen satser stort på jernbanen, og bevilger årlig betydelige beløp over statsbudsjettet til Bane NORs virksomhet. Jeg er opptatt av at Bane NOR bruker bevilgningene fra staten på en kostnadseffektiv måte og leverer tjenester av høy kvalitet som kommer brukerne av jernbanen til gode, sier Hareide.

På foretaksmøtet ble styrets nestleder Olaf Melbø og styremedlem Ane Breivega gjenvalgt for en periode på to år. I styret sitter også Baard Haugen og Toril Nag.

Etter foretaksmøtet består styret i Bane NOR av følgende medlemmer:

-Styreleder Cato Hellesjø (f. 1956, Oslo) (aksjonærvalgt)

-Nestleder Olaf Melbø (f. 1949, Innlandet) (aksjonærvalgt)

-Ane Breivega (f. 1971, Vestfold og Telemark) (aksjonærvalgt)

-Baard Haugen (f. 1955, Oslo) (aksjonærvalgt)

-Toril Nag (f. 1964, Rogaland) (aksjonærvalgt)

-Solbjørg Engeset (ansattvalgt)

-Torfinn Håverstad (ansattvalgt)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår