Rapport! Svimlende summer på tak og fasade

 
Rapport! Svimlende summer på tak og fasade
En ny undersøkelse fra Byggfakta viser at det skal investeres nær 20 milliarder kroner i tak og fasade på rehabiliteringsprosjekter de tre neste årene. I tillegg kommer 17 000 nybyggprosjekter.

Av Pål Engeseth

De neste tre årene er det også planlagt nybygg for svimlende 3 609 milliarder kroner fordelt på 17 000 prosjekter. Stort sett alle disse prosjektene skal ha tak og fasader.

Flere detaljer i rapporten
Rapporten er utarbeidet med data hentet ut i fra databasen til Byggfakta Live. Den viser tallmateriale for et par tusen konkrete rehabilitering- og nybyggplaner i hele Norge. I tillegg viser den de geografiske forskjellene mellom fylkene, samt hvilke prosjekttyper som har de største planlagte investeringene.

Mange med rehabiliteringsplaner
Innenfor rehabiliteringsmarkedet er det kontor, forretning, bolig, undervisning og samlingslokaler som avstedkommer de største investeringene. Kontor og forretning er den klart største på tak, mens når det gjelder fasader er det størst investering i undervisningsbygg.

Det er registrert rehabiliteringsplaner på tak for over 7,7 milliarder kroner fordelt på flere hundre prosjekter. For rehabilitering av fasade ligger totalverdien på litt over 9,4 milliarder kroner. Det er i Oslo vi finner de største rehabiliteringsplanene for tak, mens Hordaland er det største fylke når det gjelder planlagte fasaderehabiliteringer.

Svimlende summer på nybygg
Alle nybygg er prosjektert med planlagte tak og fasader. Vi registrerer 17 000 planlagte nybygg de neste årene, hvor stort sett alle skal ha tak og fasader. Verdien av disse planene er svimlende 3 609 milliarder kroner eller altså 17 000 prosjekter med et snitt verdi på kr 213 millioner kroner per prosjekt. Av disse har Byggfakta registrert konkrete og omtalte planer på 680 tak og 880 fasader.

Geografi og kategori
Det er Rogaland som har størst verdi på sine nybyggplaner, etterfulgt av Oslo og Akershus. Det er for øvrig i Oslo de fleste av de konkrete planene innen nybygg tak og fasade ligger.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår