Ny moderne forlegning på Kolsås

 
Ny moderne forlegning på KolsåsREFERANSEBYGG:Forlegningen er en standardisert løsning tidligere benyttet andre steder i landet. Dette er fra Bardufoss. Foto: Forsvarsbygg
Soldater som før bodde spredt, og til dels utenfor leiren, blir nå samlet under ett tak i et helt nytt bygg.

Kontrakten på i underkant av 70 millioner kroner ble signert onsdag denne uka av avdelingsdirektør Vigdis Kampenes i Forsvarsbygg og regionleder Ole Einar Rongved i Asker Entreprenør AS.

Etterlengtet av Forsvaret
 – Dette bygget er etterlengtet for Forsvaret, og gir soldatene det gjelder en enklere, trivligere og mer praktisk boordning i et nytt og moderne bygg. Det er også å bygge forsvarsevne. Vi gleder oss til å komme igang med prosjektet og ser frem til samarbeidet med Asker Entreprenør AS, uttaler Kampenes i en pressemelding.

Den nye forlegningen blir et stort bygg på hele 2800 m2. Det skal ha plass til 225 soldater, og er utformet for å gi et lyst, trivelige bomiljø for soldatene. Tre gamle og slitte forlegninger rives. Soldatene som skal bo i bygget flytter etter planen inn tidlig i 2021.

Standardisering av bygg
– For å planlegge og bygge mest mulig effektivt, er i praksis den nye forlegningen en «blåkopi» av forlegninger Forsvarsbygg tidligere har oppført på henholdsvis Setermoen leir og Bardufoss i nord-Norge, utdyper prosjektleder i Forsvarsbygg, Hans Magnus Stensrud. Det sparer både tid og penger.

– Det er også lagt vekt på at bygget skal være enkelt for våre folk å drifte. Plassering av tekniske rom og materialvalg er planlagt også utifra slike hensyn.

– Alt i alt gleder vi oss til å ønske Forsvaret velkommen til en ny, moderne forlegning, sier han i meldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår