Ny kategori magnetkjernebormaskiner fra FEIN

 
Ny kategori magnetkjernebormaskiner fra FEIN
FEIN utvider sitt produktutvalg av kjernebormaskiner med KBE-serien
  • Høyt dreiemoment til all kjerne- og spiralboring takket være høytytende FEIN-motor
  • FEIN KBE magnetkjernebormaskiner som basismodeller i lavpris-prissegmentet

Oslo, 4. september 2018. FEIN utvider programmet på magnetkjernebormaskiner i lavpriskategorien med KBE-serien og dekker dermed alle kategorier hva angår utstyr, ytelse og pris, som FEIN produktsjef Christian Kreb sier: "Med basisfunksjonene, god ytelse og fordelaktige pris er FEIN KBE-magnetkjernebormaskinene – med et eller to gir – basismodeller for sluttbrukere, som primært har bruk for kjerneboring alene eller som tillegg til spiralboring."

FEIN KBE-serien omfatter i alt fem modeller: KBE 30 til kjerneboring, KBE 35 til kjerne- og spiralboring, begge 1 girs-maskiner, samt modellene KBE 50-2, 50-2 M og 65-2 med to gir, hvor brukeren kan tilpasse omdreiningstallet til arbeidet. FEIN har utviklet maskinene til for eksempel stålkonstruktører, som ofte skal bore hull manuelt. Alle KBE-modeller er også perfekte til montasjearbeid på selve emnet eller arbeid over hodehøyde takket være den kompakte størrelse og den lave vekten på kun 10,5 til 13,8 kg. Alle KBE-maskinene har en høytytende motor, som har et høyt dreiemoment takket være et høyt kobberinnhold. Dette er, ut over den lave vekten, viktig for f.eks. brokonstruktører, som både skal arbeide økonomisk og effektivt.

Konstruert til krevende oppgaver i industri og håndverk
Utviklerne hos FEIN har konstruert KBE-serien til krevende oppgaver i industrien og i håndverksvirksomheter: Motorhusets høye vridningsstivhet og utrolig solide konstruksjon garanterer, sikker opplagring av de roterende motordelene, og sterke klemkrefter mellom boremotorenhet og styreskinnen sikrer, at boremotoren sitter stabilt og gir et arbeide uten slingring. Borejiggen er laget av støpejern, som også sikrer høy vridningsstivhet. Kvaliteten på materialet og håndverket er også tydelig i girkassene i metall på KBE-maskinene; takket være ekstra forsterkningsribber, minimerer disse husene vibrasjoner og maksimerer jevn gange. Maskinene er enkle å bruke takket være de intuitive betjeningselementer. Plastlokket med not-fjær-system beskytter betjeningselementene mot smuss samt elektronikken mot inntrengende vannsprut. KBE-seriens maskiner har et Standard 19 Weldon-feste. Kjerneborene festes med to unbrakoskruer.

For de minste oppgavene: FEIN KBE 30
Til kunder, som legger stor vekt på pris, men allikevel ønsker høy kvalitet og lang levetid, har FEIN utviklet 1-girs Economical-magnetkjerneboremaskinen KBE 30 med en fordelaktig pris. Den er liten, forholdsvis lett med kun 10,5 kg og klarer kjernebordiameter opptil 30 millimeter. Motorens ledningsføring er integrert i maskinen, dette hindrer at ledningen fester seg i arbeidsstykket og skades. En tilpasningsbar kjølevannstank med innvending kjøling/ smøring optimaliserer skjære/kutteytelsen. Brukeren kan feste maskinens fremføringshåndtak på enten høyre eller venstre side helt uten verktøy, alt etter fra hvilken side det skal arbeides.

Bordiameter opptil 65 millimeter: modellene KBE 35/50/65
FEIN har utvidet programmet med modellene KBE 35, 50-2, 50-2 M og 65-2 til kjerne- og spiralboring. De befinner seg også i lavpris prissegmentet, men skiller seg en smule fra KBE 30 i forhold til funksjonene: En dobbelt svalehaleføring muliggjør et ekstra stort arbeidsområde, som gir tilstrekkelig plass til lengere bor. Bortsett fra et mekanisk 2-trins gir har KBE 50-2 M og 65-2 M også en MK3-verktøyfetse, så brukeren også kan bruke standardverktøy og dermed også bruke maskinen til kjerne- og spiralboringer.

En magnetholdekraft på 12.000 Newton sikrer, at maskinene står stabilt. En beskyttelsesslange til motorens ledning, som er plassert i midten, sikrer dessuten også, at brukeren ikke utilsiktet henger fast i arbeidsstykket og at maskinen evt. blir skadet. Fremføringshåndtaket med sekskantnav er praktisk og kan monteres både i venstre og i høyre side på maskinen. I tillegg har utviklerne hos FEIN funnet på enda en finesse: For at brukeren alltid skal ha unbrakonøklene der hvor det arbeides, kan unbrakonøklene oppbevares direkte i maskinen.

Brukerne kan som med alle andre FEIN produkter registrere de nye KBE magnet-bormaskinene og få 3 års FEIN PLUS-garanti. KBE-maskinene fås hos din lokale verktøysforhandler. Den minste maskinen, FEIN KBE 30, koster kr 6 963,- (veil. utsalgspris ekskl. moms), FEIN KBE 35 kr 8 705,- (veil. utsalgspris ekskl. moms).

Magnet-kjerneboremaskinprogrammet fra FEIN i fem kategorier
Sluttbrukerne har forskjellige ønsker til maskinene alt etter bruk, arbeidsforhold og utstyr, forklarer produksjef Christian Kreb: "Når jeg er ute og monterer har jeg bruk for en lett maskin, som helst skal være batteridrevet. Når jeg så skal gjenge, har jeg bruk for en universell maskin med høyre-/venstregang, hvor jeg kan stille omdreiningstallet." FEIN responderer på disse, og andre kundebehov og tilbyr et stort sortiment av magnetkjernebormaskiner til boring i metall: Fra det fleksible, håndholdte metal-kjerneboresystemet i KBH-serien tilbyr FEIN også maskiner fra Compact-kategorien, som er optimalisert i forhold til deres størrelse. Brukeren kan til og med bruke disse maskinene inne i en H-bjelke. Universal kategorien tilbyr magnetkjerne-bormaskiner med et større spekter av forskjellige funksjoner, og Automatic-kategoiren har en fullautomatisk borfremføring, som sikrer en høy effektivitet. Produktutvalget komplementeres med lavpris kategorien Economical, som omfatter grunnleggende funksjoner og et lavt prisnivå.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår