Ny byggepris: hvilket bygg har best kvalitet?

 
Ny byggepris: hvilket bygg har best kvalitet?Våler kirke i Hedmark vant Statens byggeskikkspris 2016. Bygget ble tegnet av sivilarkitekt Espen Surnevik og Martin M. Bakken var hovedentreprenør. (foto: Nils Petter Dale)
En ny byggepris, Statens pris for byggkvalitet, skal nå erstatte Statens byggeskikkpris. Nå oppfordres alle til å melde på sin kandidat. Med byggkvalitet menes kvaliteter som bygningen har i seg selv og i samspill med omgivelsene.

– Den nye prisen skal løfte fram nye forbildebygninger som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Forbilder med fremragende kvalitet

Statens pris for byggkvalitet er en hederspris som skal deles ut årlig av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Byggene som foreslås til prisen skal ha fremragende byggkvaliteter og være et resultat av gode og innovative byggeprosesser.  Byggkvalitetene som skal vurderes er knyttet til miljø, klima, tilgjengelighet og byggeskikk. Samlet skal kvalitetene bidra til gode og bærekraftige bygg både for brukerne og samfunnet skriver departementet i en pressemelding.

Vekt på god fortetting i 2018

De foreslåtte byggene må være ferdigstilt i 2014 eller senere for å kunne være kandidat til årets pris. For 2018 ønsker departementet også å legge vekt på god fortetting.

Kandidatene til prisen bedømmes av en fagjury oppnevnt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Juryen ledes av tidligere byrådsleder i Oslo og tidligere fylkesmann i Vestfold, Erling Lae.

Fagjuryen for Statens pris for byggkvalitet 2018 - 2021 består av følgende medlemmer:

•             Leder Erling Lae, tidligere fylkesmann, Oslo

•             Medlem Heidi Bjøru, sivilarkitekt, Tromsø

•             Medlem Bård Kåre Flem, sivilingeniør, Trondheim

•             Medlem Eli-Kirstin Eide, professor, Bergen

•             Medlem Mai Ahn Thi Lê, avdelingsdirektør, Oslo

•             Medlem Tor Inge Hjemdal, direktør, Oslo

Etterfølger Byggeskikkprisen

Statens byggeskikkpris ble etablert i 1983 og siste gang utdelt i 2016. Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) er sekretariat for den nye prisen. Prisen deles ut i midten av oktober 2018.

Påmelding til prisen

Fristen for å sende inn forslag til kandidater er 21. april 2018. Alle, også privatpersoner, kan foreslå kandidater til prisen. Vinneren mottar en plakett til å montere på eller i bygningen. I tillegg vil vinneren bli løftet fram som forbilde for god byggkvalitet i medier og fagfora.

•     Meld på din kandidat  og les mer om prisen på nettsidene til Direktoratet for byggkvalitet her.

•      Følg prisen på Facebook

 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår