Ny brannhemmet vindsperre

 
Ny brannhemmet vindsperre
Zanda Icopal lanserer en ny brannhemmet vindsperre. Monarperm Firesmart møter brannkrav i byggteknisk forskrift som stiller krav til å ha brannhemmet vindsperrer i luftede hulrom i bygg i brannklasse 2 og 3.

Fjellhamar, 4.10.2018 - Vindsperrer brukes i vegger og tak for å hindre at vind og trekk slipper inn i isolasjonen slik at bygget blir vindtett. Bruk av brannhemmet vindsperrer i vegger minsker risikoen for brannspredning i byggets fasade.

- Ved utvendig antenning er det en risiko for at brannen sprer seg oppover i byggets fasade via brennbare materialer. Brann i fasadens hulrom, som skjer bak kledningen på bygget, er ofte vanskelig å oppdage og slukke. Brannen kan derfor få tid til å spre seg videre til tak og boenheter. Det kan gjøre det vanskelig for beboere å rømme, sier Snorre Semmingsen, utviklingssjef i BMI Norge, i en pressemelding.

Han legger til at det derfor er viktig å følge gjeldende brannkrav til byggemateriale, slik at risikoen for brannspredning minimeres.

Byggteknisk forskrift sitt brannkrav til vindsperrer i bygninger i brannklasse 2 og 3, er B-s3, d0. Monarperm Firesmart er i klasse B-s1, d0. Det er høyeste oppnåelige klasse for brennbart materiale, og betyr at vindsperren gir meget begrenset bidrag til brann, ingen overtenning, meget begrenset røykutvikling og ingen brennende dråper eller partikler.

Monarperm Firesmart består av en kraftig polypropylenfilt (PP) på begge sider av en dampåpen monolittisk TPU-film. Vindsperren egner seg godt i bygg på over tre etasjer, som krever produkter som tåler kraftig vær og vind. Monarperm Firesmart er laget for å hindre vind- og luftlekkasje i vegger og tak.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår