Ny betongskrue fra Würth

 
Ny betongskrue fra Würth- Betongskruen W-BS er et svært godt alternativ til det tradisjonelle ekspansjonsankeret, innslagsankeret eller hulldekkankeret, opplyser produktsjef Magnus Stensaas hos Würth.
Der man tidligere har brukt tradisjonelle ekspansjonsankere, vil betongskruen W-BS fra Würth være et svært godt alternativ. Fagfolk vil oppleve at nyheten er både rimelig og effektiv å arbeide med. Betongskruen leveres i en rekke aktuelle dimensjoner og har svært gode lastkapasiteter.

Betongskruen W-BS kan benyttes i betong, samt naturstein med høy fasthet. Optimalisert gjengegeometri muliggjør montering i høyfast betong hvor det tidligere kunne være utfordrende for gjengene å skjære og sikre inngrep i betongen. Betongskruen gir rask og enkel montasje, og er tilgjengelig i en belagt herdet utførelse og i et syrefast alternativ for bruk i korrosive miljøer. Samtlige dimensjoner har ETA for montering av bærende bygningsdeler i betong, samt ETA for montering av tekniske installasjoner i forspente betongelementer.

Mange fordeler

- Det er mange fordeler med den nye betongskruen. W-BS fra Würth sørger for svært høye lastkapasiteter med korte kant- og ankeravstander, sier produktsjef Magnus Stensaas hos Würth i en pressemelding.

- Det vil oppstå minimale ekspansjonskrefter i betongen som innebærer at man kan redusere kant- og ankeravstand betraktelig i forhold til tradisjonelle ankere hvor inngrepet i betong oppstår ved hjelp av ekspansjon. Dette gjør at skruen blant annet er svært godt egnet for montering av sviller som monteres på ringmurer. Betongskruen har en langt større friksjonsflate mot forankringsunderlaget som også bidrar til økte lastekapasiteter sammenlignet med et tradisjonelt ekspansjonsanker. For å oppnå tilsvarende eller høyere lastkapasiteter vil man måtte benytte kjemiske ankere, men med betongskruen behøver man ikke ta hensyn til bearbeidingstid eller herdetider. Skruen er umiddelbar belastbar som gir en effektiv og rask montasje, opplyser Stensaas.

Ser nytteverdien

Det er ingen hemmelighet at betongskruen har tatt markedsandeler fra så vel ekspansjonsankere som kjemiske ankere.

- Det har vært en voldsom salgsøkning for denne nye skruen. Etter introduksjonen har både vi og kundene raskt sett nytteverdien. Betongskruen har gitt oss lastkapasiteter det tidligere ikke var mulig å oppnå uten å måtte bruke kjemiske ankere. I svært mange tilfeller vil man også kunne redusere både skruens diameter og lengde sammenlignet med ekspansjonsankere. Det er bare å forborre tilsvarende kjernediameteren til skruen som skal benyttes. Så vil gjengene skjære og sikre inngrep i betongen, forklarer Stensaas.

Enkel i bruk

Selve bruken er enkel: Det er bare å forborre tilsvarende skruens kjernediameter, så vil gjengene skjære seg inn i betongen. Betongskruene har større friksjonsflate og inngrep i forankringsunderlaget enn andre mekaniske ankere som gir svært gode lastkapasiteter. Du vil alltid ha inngrep i forankringsunderlaget, noe som innebærer at betongskruen i praksis erstatter både ekspansjonsanker, innslagsanker og hulldekkeanker.

Tips ved montering: Det lønner seg å benytte et 4-skjærs bor ved montering av betongskruen. Et 4-skjærs bor gir mer sylindriske borehull, og sikrer optimalt inngrep i forankringsunderlaget.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår