Ny administrerende direktør i Biozin Holding AS

 
Ny administrerende direktør i Biozin Holding AS
Thomas Skadal (47) er med virkning fra 3. juli ansatt som administrerende direktør i Biozin Holdig AS. Skadal kommer fra stillingen som finansdirektør i samme selskap.

Thomas Skadal har lang erfaring fra energibransjen, inkludert mer enn 15 år i forskjellige lederfunksjoner nasjonalt og internasjonalt i ExxonMobil. 

Han overtar etter Lars Frode Askheim som tidligere denne måneden meddelte at han trekker seg fra sin stilling. Askheim har vært med siden starten av selskapet og ledet bedriften gjennom flere viktige faser. Biozin Holding AS er i ferd med å gå inn i en ny fase etter å ha gjennomført en vellykket konseptstudie for etablering av Biozin®-produksjon i Åmli.

- Det er naturlig for meg å vurdere andre oppgaver når selskapet er ved denne korsveien, sier Askheim i en kommentar.

- Skadals erfaring fra internasjonal handel av olje og raffinerte petroleumsprodukter sammen med operativ ledelseserfaring fra Exxonmobilraffineriet på Slagen i Tønsberg, vil ha stor verdi i den videre utviklingen av Biozin Holding AS. Jeg ønsker også å takke Askheim for det arbeidet han har lagt ned i Biozin AS og Biozin Holding AS, sier styreleder Olav Falk-Pedersen i en kommentar.

Informasjon om Biozin Holding AS:

Biozin Holding AS er et norsk selskap etablert for a realisere fullskala produksjon av biokondensat (biozin®) basert fra biprodukter fra skog- og treindustrien og IH2® teknologien til CRI (et datterselskap av Royal Dutch Shell). Selskapet eies av Bergene Holm AS gjennom datterselskapet Biozin AS som har inngått en samarbeidsavtale med Preem AB, for realisering av den første fabrikken.

Preem AB er Sveriges største drivstoffselskap, med oljeraffinerier i hhv. Lysekil og Gøteborg. Preem AB raffinerer over 18 millioner m3 råolje hvert år, og omsetter bensin, diesel, fyringsolje og fornybare drivstoff til virksomheter og privatpersoner i Sverige, samtidig som 2/3 av produksjonen eksporteres. Preem AB har 1450 ansatte og en omsetning på 56 MRD SEK.

Bergene Holm AS har fem sagbruk og annen treindustri i Sør-Norge, med 430 ansatte og omsetning på 1,5 MRD NOK. Biozin AS er et heleid datterselskap av Bergene Holm AS, etablert for å legge til rette for produksjon av bærekraftig biodrivstoff. Biozin AS har klarlagt lokaliseringsmuligheter i flere kommuner i Sør-Norge.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår