NRC Group tildelt storkontrakt på Västlänken

 
NRC Group tildelt storkontrakt på VästlänkenNRC Group har en 20 prosent andel i samarbeidsselskapet som skal gjennomføre jernbaneprosjektet i Gøteborg. (Foto: NRC).
NRC Group er sammen med Astaldi og Gülermak tildelt en kontrakt av Trafikverket i Sverige for byggingen av en 560 meter lang jernbanetunnel på Kvarnberget-prosjektet i Gøteborg.

 

Joint-venturet skal utføre grunnarbeider for en kulvert som knytter sammen stasjonene Haga og Centralen, og er en del av den omfattende Västlänken-utbyggingen. Kontrakten har en totalverdi på 823 millioner svenske kroner.

Andre i Gøteborg

NRC Group har en 20 prosent andel i samarbeidsselskapet som skal gjennomføre jernbaneprosjektet. Oppstart er planlagt til våren 2019 med ferdigstillelse to år senere.

-  Vi er glade for å kunne utvide vårt engasjement på Västlänken for Trafikverket. Dette er det andre betydelige prosjektet vi har vunnet i Gøteborg sammen med våre samarbeidspartnere Astaldi og Gülermak, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i NRC Group, i en pressemelding.

Kontrakt for Stasjon Haga

Italienske Astaldi og tyrkiske Gülermak er to store entreprenører i det europeiske markedet. Sammen med NRC Group ble de i juni 2017 tildelt en kontrakt verdt totalt 2,3 milliarder svenske kroner for byggingen av Stasjon Haga. Både Stasjon Haga-prosjektet og den nye tunnelkontrakten er en del av Västlänken-utbyggingen hvor en ny toglinje bygges i tunnel under Gøteborg sentrum. Tunnelen vil være et knutepunkt for toglinjer som går igjennom byen, og med tre nye undergrunnsstasjoner vil den bidra til gjennomgående pendler- og regions-trafikk i Gøteborg.

-  Vi har hatt en god start på samarbeidet og ser frem til å bygge mer bane med Astaldi og Gülermak. Dette er nok en bekreftelse på at NRC Group er en attraktiv partner for store utenlandske aktører som søker seg inn mot det nordiske jernbane- og infrastrukturmarkedet, legger Horpestad til.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår