Norske mestere i overflateteknikk

 
Norske mestere i overflateteknikkBildet: Glade NM-vinnnere: Line Røe Holmli fra Lorvik og Skjørholm Malerservice AS i Verdal og Marius Hellestveit fra Øystein Tvedt AS i Bergen. Foto: MLF
BYGG REIS DEG 2019: Line Røe Holmli og Marius Hellestveit vant hver sin klasse i NM i overflateteknikk under årets Bygg Reis Deg.

Som vi omtalte i egen video fredag ble det konkurrert i to klasser, nemlig kategoriene maling og tapet og gulvlegging. Line Røe Holmli fra Lorvik og Skjørholm Malerservice AS i Verdal ble kåret til vinner av NM i maling og tapet, mens Marius Hellestveit fra Øystein Tvedt AS i Bergen trakk det lengste strået blant finalistene i gulvlegging.

Malermestrenes Landsforbund skulle i år også kåre èn felles vinner for NM i overflateteknikk, men klarte ikke å skille de to kategori-vinnerne. Dermed ble begge utnevnt til dobbelte NM-vinnere.

Gulvleggerne gjennomførte krevende oppgaver, der de blant annet skulle sparkle fall mot sluk. I en kasse med et utgående hjørne og fem inngående hjørner skulle det legges klikk-vinyl. I teppeoppgaven skulle det felles inn et mønster bestående av logotypen til Bygg Reis Deg-messen, med en hvit bord rundt kanten. Linoleumoppgaven besto i å legge 2,5 millimeter kompakt linoleumbelegg i en kasse med skrått hjørne, et ytterhjørne samt to innvendige hjørner. I den grå hovedfargen skulle det felles inn en sirkel som tettskjæres. Rundt ytterkanten måtte deltakerne legge en rød bord der overgangen ble sveiset med kontrastfarget tråd.

Maling og tapet
I kategorien maling og tapet gikk oppgaven ut på å malen en ferdig grunnet fyllingsdør med karm og listverk. En ferdig sparklet og grunnet vegg skulle males med bunnfarge i to strøk. Veggen rundt døren og tilstøtende vegg ble tapetsert med fibertapet. På den malte veggen måtte finalistene også sjablongmale.

Video fra konkurransen:

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår