Norsk produkt mot rust i betongen

 
Norsk produkt mot rust i betongenDaglig leder Jan Eri og Sten Vælitalo i Protector. (Foto: Nils Maudal)
Lier-firmaet Protector har utviklet et system, Cassette, som gjør det enklere å reparere og redusere rustskader i betongkonstruksjoner. 

Lier-firmaet Protector har utviklet et system, Cassette, som gjør det enklere å reparere og redusere rustskader i betongkonstruksjoner. 

Det nye, norske anti-rust systemet skal gjøre det både enklere og billigere å raparere og redusere rustskader i armeringen i svømmebasseng og himlinger, og er en løsning som ifølge produsenten selv skal kunne spare offentlige og private virksomheter for store vedlikeholdsutgifter.

- Rust i armering, blant annet i svømmehallkasser er et kjent problem for betongbransjen. Det nye systemet vi har utviklet på Tranby begrenser også skadene og øker sikkerheten i konstruksjonene betraktelig, sier daglig leder Jan Eri, i en pressemelding.

Det catodiske beskyttelsessystemet Cassette skrus fast utenpå betongkonstruksjoner der armeringen er utsatt for rust. 

- Systemet stopper rust og gjør det mulig å overvåke armeringen inne i betongen via internett. Systemet er enklere å montere og overvåke enn dagens katodiske beskyttelsesmetoder. ”Fjernstyringen” gir eieren god oversikt over armeringens tilstand og kan dermed redusere behovet for å bytte ut store mengder betong, forteller Eri.

Etter utprøvingen i norge er Cassette-systemet blant annet blitt brukt i rehabiliteringen av Silver Jubilee Bridge ved Manchester i England. Seksti tusen kjøretøyer passerer brua hvert døgn og løsningen fra Protector var med på å bidra til at renoveringen av brua kunne gjøres uten at trafikken måtte stanses. Systemet er også tatt i bruk i svømmehaller i England. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår