Norsk Lyspris til Rambøll for Farrisbrua

 
Norsk Lyspris til Rambøll for FarrisbruaBildet: Med sin flotte arkitektur og høye skråstilte tårn er Farrisbrua blitt et tydelig landemerke og en visuell milepæl ved avkjøringen til Larvik.
Farrisbrua vant den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysning i Norge, i klassen beste utendørsprosjekt.

- Inspirasjonen til prosjektet var å gi broen et enklere uttrykk ved at den gjøres om fra en massiv betongkonstruksjon til et behagelig visuelt element i landskapet på kveldstid, sier lysdesigner Kathrine Hjelmeset, som har gjort lysdesignet for Rambøll på Farrisbrua, i en pressemelding.

Hennes rolle har vært å utarbeide et konsept, med flere prøvelyssettinger som ble organisert med fullskala tester av aktuelt belysningsutstyr. Lysdesignavdelingen har også detaljtegnet festebraketter i samarbeid med Bruavdelingen i Drammen.

- Prisen er en annerkjennelse og utrolig inspirerende. Den har stor betydning i bransjen, vi får vist fram kompetansen i Rambøll, og i tillegg betyr prisen betyr veldig mye for vår lysdesignseksjon, sier seksjonsleder Per Øyvind Løbach.

Juryens begrunnelse for prisen er blant annet at belysningen er solid og presist utført i et område med kompleks veigeometri med liten feilmargin. God kontrast mellom kald belysning på yttersiden og de varme mellomrommene mellom søylene skaper også følelse av trygghet.

Brua er subtilt lyssatt og fremstår nesten som et selvlysende element og et tiltalende landemerke. Lysstyringen tar hensyn til omgivelsene med slukking på nattetid.

En av vinnerne fra Norsk Lyspris, kan også bli nominert til Nordisk Lyspris, som arrangeres av belysningsorganisasjoner i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår