Nordnorsk varme i Stockholmsprosjekt

 
Nordnorsk varme i StockholmsprosjektBildet: Gävle Grävteknik har valgt HeatWorks løsninger for etappevis kontrollert å kunne støpe 500 kvadratmeter grunnflater.
Innovativt, mobilt varmekraftverk, utviklet av HeatWork i Narvik, er avgjørende for arbeidet med Ikano Bostads store boligprosjekt i Stockholm denne vinteren.

I bydelen Hammarby Sjöstad skal flere leilighetsbygg med 79 boenheter ferdigstilles innen 2021.

For å komme i mål innen tidsfristen, må det grunnleggende betongarbeidet gjøres i kuldegrader, noe som er krevende på flere måter. Entreprenør Gävle Grävteknik har 15 mann i arbeid på prosjektet.

- Dette selskapet har valgt HeatWorks løsninger for etappevis kontrollert å kunne støpe 500 kvadratmeter grunnflater. HeatWorks mobile varmekraftverk fjerner snø og is fra forskalingene samtidig som armeringsjernene varmes opp, ved bruk av væskebåren varme, skriver Heatwork i en pressemelding.

HeatWorks rør støpes inn for å kunne gi betongen en midlertidig og stabil varme som muliggjør en kontrollert herdeprosess i kulda. Dette innebærer også spart tid og en mer effektiv herding. Den midlertidige gulvvarmen betyr også bedre heft når veggene skal støpes. At snø og is tiner fra gulvene, gjør dessuten arbeidsplassen tryggere for arbeiderne.

- HeatWorks løsninger gjør at det ikke er nødvendig med fordyrende tilsetningsstoffer i betongen for å kunne støpe i kuldegrader. Det betyr sparte utgifter og en mer standardisert betong. Sparte utgifter gjelder også drivstoff. HeatWorks mobile varmekraftverk trenger bare ti prosent av dieselforbruket til tradisjonelle kokoverk på å gjøre samme jobb. Det gir en betydelig miljøgevinst, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

HeatWorks mobile varmekraftverk vil også bli brukt videre i arbeidet med leilighetene til byggvarme i byggeprosessen.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår