Nordisk sjef med ambisjoner

 
Nordisk sjef med ambisjonerIFS Managing Director Elni Kullmer fra Drammen leder det nordiske kontoret, som nå er utvidet til å inkludere Finland og de Baltiske statene. (Foto: Odd Borgestrand).
IFS KONFERANSEN 2019: Elni Kullmer, IFS Managing Director i Norden, har nylig fått utvidet ansvarsområde til også å gjelde Finland og Baltikum.

Av Odd Borgestrand

Boston

Etter 22 år i selskapet har hun skaffet seg solid erfaring og nå skal hun være med å realisere visjonene til et IFS som har store ambisjoner om vekst og ytterligere kvalitetsheving innen sine spesialfelt, fra luftfart til byggenæring. Selskapets administrerende direktør, Darren Roos, gikk under åpningssesjonen av årets verdenskonferanse ut og lovet sine kunder at partnerskap med IFS vil gi gode resultater og en sterkere bunnlinje for begge parter.

Jente fra Drammen

Norden-sjefen, med det finsk-klingende navnet, er mest norsk. Hun er født og fortsatt bosatt i Drammen, men det sitt hovedkontor i Stockholm.  Navnet ble hun tildelt av sin mor fordi hun hadde ei dansk venninne som hun ble oppkalt etter. Kullmer stammer fra hennes svenske farfar.

Overfor Byggfakta proklamerer hun at hun har et stort hjerte for IFS, selv om hun har hoppet av et par ganger. Nå har hun vendt «hjem igjen» og i en alder av 55 er hun fortsatt sulten på suksess med jobben sin.

- Jeg har sterk tro på de produktene vi utvikler og derfor er jeg optimist på selskapets vegne. Vi har fornøyde kunder og partnere som gjerne vil være med oss videre, sier hun.

Oppkjøp styrker IFS

IFS legger opp til betydelig vekst på alle sine kjerneområder. Nyheten om at IFS overtar det globale

programvareselskapet Astea International er også positivt mottatt i markedet, og Kullmer mener denne fusjonen vil styrke IFS. Transaksjonen betyr at IFS øker sin kundeportefølje til 18.000 kunder og vil gjøre selskapet i stand til å betjene kunder i flere markeder.

- Ut fra min posisjon og ståsted mener jeg oppkjøpet av Astea vil gjøre IFS til et enda sterkere selskap.  Det gjelder spesielt på kompetansesiden.  I Gartner-kvadranten ligger Astea godt posisjonert. Astea er dessuten sterke i markeder vi gjerne vil bli enda mer synlig.

Hun tilbakeviser dermed at IFS vil bli et mer fragmentert selskap

IFS har drevet betydelig organisk vekst av sin felttjeneste programvarevirksomhet, med lisensinntekter som ser ut til å øke med 20 prosent i 2019. Ved å kombinere med Astea vil IFS utvide sitt globale fotavtrykk. I 2020 forventer IFS at lisensinntektene for vil vokse med mer enn 40 prosent.

- Vi er unike i markedet når vi tilbyr stor grad av fleksibilitet i samarbeidsavtalene, mener hun.

Markant vekst

- De siste tre årene har vi opplevd en markant vekst, og det er tre årsaker til dette, forklarer Kullmer.

- Vi har kjøpt et nytt produkt, nemlig «Field Service Management», som åpner nye muligheter for oss. Vi har også tilstøtende produkter og tjenester som kan kobles på denne tjenesten slik at vi får multikanal-innganger. Dermed blir vi ikke bare en ERP-leverandør men komplett leverandør tilpasset våre kundes behov, mener hun.

- En annen grunn til veksten er at vi beveger oss opp i størrelse på selskapene. I Norden har vi ikke fått så mange nye ERP-anskaffelser, men med større selskaper øker også tjenesteomfang og omsetning. I Norge og Norden har vi selskaper som omsetter fra tre milliarder og oppover innenfor våre fokuserte industrier. For oss i Norden er størrelsen på avtalene viktig med tanke på inntjening. Vi er stolt over å kunne dokumentere at vi i fjor vant 79 prosent av alle kontrakter som vi konkurrerte om i det nordiske markedet.

- Det tredje vekstområdet vårt er kanalpartnere i SMB-markedet. Her er det snakk om relevante tjenester til små og mellomstore bedrifter gjennom gode partnere. En av de mest markante er Addovation, softwareselskapet som har spesialisert seg på produkter og tjenester relatert til IFS Applications, sier Kullmer avslutningsvis.

Byggfakta kommer tilbake med mer stoff fra IFS-konferanse i neste utgave, Byggfakta nr.7

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår