Nordbygg vil bli mer internasjonal

 
Nordbygg vil bli mer internasjonalBildet: Messegeneral Peter Søderberg kan glede seg over rekordstor interesse fra utstillere ved årets messe, men han er skuffet over at så få norske produsenter viser interesse for å vise seg fram i et internasjonalt marked. (Foto: Odd Borgestrand)
NORDBYGG 2018: Nordbygg befester sin stilling som Nordens største møteplass for bygg og VVS, men har en ambisjon om å bli enda mer internasjonale. Idag åpnet messen.
Av Odd Borgestrand
 
Messegeneralen Peter Søderberg møtte utenlandsk presse i forbindelse med messeåpningen i formiddag. Han er svært godt fornøyd med at antallet utenlandske selskaper stadig øker. I år er 200 av de totalt 900 utstillerne fra andre nasjoner enn Sverige. Spesielt interessen fra Tyskland gleder.
 
Mange fra Tyskland, få fra Norge
Tyskland topper den utenlandske statistikken med 38 utstillere, de fleste innen varme og sanitær. Deretter kommer Danmark med 34, Finland med 27 og Estland med 26. Norge ligger langt nede på listen med bare fire utstillere. Søderberg kan ikke forklare hvorfor det er så vanskelig å få norske selskaper inn på messen, men håper stadig større medieomtale vil være et positivt bidrag. 200 journalister er akkreditert til årets messe, og Nordbygg gjør alt de kan for å legge forholdene best mulig til rette for de ulike mediene.
 
Fullt for flere måneder siden
Interessen blant utstillere er det liten grunn til å klage på når man ser det store bildet. Hver fjerde utstiller i år er her for første gang, og aldri har ventelisten for å komme inn på messen vært lengre enn i år. De 900 utstillerne som fikk plass fylte opp de 36.000 kvadratmeterne for flere måneder siden, forteller Søderberg til Byggfakta.
 
Nye ideer og nye muligheter
Digitalisering og internasjonalisering er hovedfokus under årets Nordbygg. Spesielt innen VVS-sektoren er dette svært synlig, og det er de store VVS-produsentene som leder an på dette feltet, mener messegeneral Søderberg. 
Internet of Things er også høyt oppe på agendaen, og Søderberg mener det er på høy tid at en konservativ byggebransje også beveger seg inn i på dette området.  Messens motto i år er nettopp nye ideer og nye muligheter, og da er IoT et integrert begrep i dette slagordet. 
 - Nordbygg som messearrangement er helt avhengig av å fornye seg, og da er det en forutsetning at de ulike bygg-organisasjonene er aktive medspillere. Derfor er jeg glad for at et tjuetalls foreninger og organisasjoner støtter opp om arrangementet og mener dette er viktig for deres egne medlemmer og egen utvikling, sier Søderberg til Byggfakta. 
 
Mer på engelsk
På ett område har Nordbygg fortsatt en lang vei å gå. Av de 250 åpne seminarene er samtlige på svensk, og Søderberg innrømmer at det ikke er godt nok dersom Nordbygg skal nå sin målsetting om å bli mer internasjonal.  Derfor lover han at flere seminarer vil bli avviklet på engelsk i 2020. 
 
- Årets Nordbygg varer fram til fredag, og selv om det er få norske utstillere er alle nordmenn hjertelig velkommen til Stockholm, understreker Søderberg.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår