Norconsult satser på å spare tid med ny BIM-software

 
Norconsult satser på å spare tid med ny BIM-softwareNorconsult tar i bruk StreamBIM og mener at programvaren er svært brukervennlig og gjør samhandlingen enklere i alle faser av byggeprosjektet. På bildet er daglig leder Kristin Omholt-Jensen i Rendra AS og BIM-leder i Norconsult Torkil Håheim Kind. (Foto: Norconsult).
Norconsult satser på 3D og bygningsinformasjonsmodellering (BIM) og signerer avtale med Rendra om StreamBIM.
– I prosjektering og grensesnitt mot byggherre og entreprenør er det viktig å ivareta høy kvalitet, redusere feil og effektivisere byggeprosessen. Vi innlemmer nå StreamBIM i verktøykassen vår fordi programvaren er svært brukervennlig og gjør samhandlingen enklere i alle faser av byggeprosjektet, sier BIM-leder i Norconsult Torkil Håheim Kind i en pressemelding.
 
Kind er også aktiv i styret til Samarbeid for digitalisering i BAE-sektoren og ekspertgruppen for BIM i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).
 
Må ha brukervennlige og intuitive verktøy
– Samhandling og dialog kan være som utfordrende. Da er det viktig at man har tilgang på brukervennlige og intuitive verktøy, som StreamBIM. En BIM-software skal være et supplement som gjør at man får mer tid til å gjøre jobben ordentlig og fokusere riktig. Vi er godt fornøyd med utviklingen vi har sett av StreamBIM, og med den service teamet bak yter, og vil gjøre løsningen lett tilgjengelig for alle våre prosjekter, sier Kind.
 
Har allerede brukt StreamBIM
Norconsult har utviklet gode systemer og rutiner for effektiv produksjon og grensesnittshåndtering i BIM, og har allerede brukt StreamBIM i mange prosjekter og ulike roller med godt resultat. StreamBIM er utviklet av det norske mykvareselskapet Rendra AS.
 
– Vi opplever høy etterspørsel for tiden og god vekst. Bransjen har tatt store steg i digital retning og det er ikke lenger et spørsmål om man skal bruke BIM, men når og hvordan. Brukerne opplever StreamBIM som brukervennlig og intuitiv, sier daglig leder Kristin Omholt-Jensen i Rendra AS.
 
Norge langt framme
Rendra AS ble etablert i 2012. I januar 2018 kjøpte kanadiske JDM Technology Group selskapet. Globalt ligger Norge langt fremme innen bruk og utvikling av åpenBIM.
 
– Vi har hatt stor glede av å jobbe med Norconsultansatte i flere prosjekter i en lengre periode og synes det er veldig kjekt at Norconsult nå satser på oss ved å signere en konsernavtale. Fornøyde kunder og brukere er jo den beste markedsføringen en kan få, sier Omholt-Jensen. 
 
Rendra AS er et norsk softwareselskap etablert i 2012. Bedriften eies av JDM Technology Group og selskapet har utviklet StreamBIM. Rendra AS leverer software til en rekke store byggeprosjekter, blant annet Terminal 2 på Gardermoen, Bergen Barne- og Ungdomspsykiatri, skoler, næringsbygg og videre. Selskapet er i dag tolv ansatte og har planer om å ytterligere forsterke teamet. I 2017 omsatte Rendra AS for 4,4 millioner kroner og i 2018 ligger selskapet an til en omsetningsøkning på flere hundre prosent. 
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår