Norconsult kjøper ECT

 
Norconsult kjøper ECTFra venstre: Jan Henning Quist (ECT), Bård Hernes (Norconsult) og Jon Aas (ECT). Foto: Trygve Indrelid, NTB
Rådgivningsselskapet ECT blir en del av Norconsult. Oppkjøpet bidrar til å styrke Norconsult som Norges største og ledende tverrfaglige rådgiverselskap.

– Dette er to virksomheter som utfyller hverandre godt både faglig og kulturelt, sier konserndirektør i Norconsult, Bård Sverre Hernes i en pressemelding fra selskapet.

ECT er i dag Norges største selvstendige rådgivende ingeniørselskap innen elektroteknikk. Selskapet har rundt 110 medarbeidere, fordelt på kontorer i Drammen, Hønefoss, Lysaker, Trondheim og Gol. Som rådgiver utfører ECT planlegging og prosjektering av elektrotekniske installasjoner i de fleste typer bygg og anlegg.

Norconsult og ECT har samarbeidet i flere oppdrag innenfor markedsområdene samferdsel og bygg og eiendom. Dette er de største markedsområdene i Norconsult, og oppkjøpet vil gi økt kapasitet, styrket kompetanse, spennende synergieffekter og gode utviklingsmuligheter for medarbeidere.

– ECTs spisskompetanse og store kapasitet innen jernbaneteknikk og elektroteknisk rådgivning, gjør oss godt rustet til å løse store og komplekse oppdrag. Dette vil gi økt kundeverdi og nye markedsmuligheter, sier Hernes i meldingen.

ECT har sitt hovedkontor i Drammen.

– Vi har samarbeidet godt og lenge med Norconsult, blant annet i store jernbaneoppdrag – og vi løser oppgaver på en effektiv og konkurransedyktig måte. En sammenslåing er en naturlig videreføring av samarbeidet, og et naturlig neste steg for ECT. Vi gleder oss til å ta fatt på denne reisen, sier Jan Henning Quist, partner i ECT i meldingen.

Transaksjonen er planlagt gjennomført i høst, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår