Norconsult blir strategisk samarbeidspartner i Construction City

 
Norconsult blir strategisk samarbeidspartner i Construction CityNorconsult blir strategisk samarbeidspartner i Construction City. (Ill. av inngang Construction City: LINK arkitektur/ Construction City)
Norconsult går inn som strategisk samarbeidspartner i Construction City. Kunnskapsparken på Ulven er et initiativ fra OBOS og AF Gruppen, hvor de planlegger mer enn 85.000 kvadratmeter næringsbygg og 5.000 arbeidsplasser.
– Det er veldig spennende å få med Norconsult i klyngen. Sammen med våre andre klyngemedlemmer vil de nå inviteres med på å definere hva klyngen skal bli, hvilke innovasjonsprosjekter byggeprosjektet skal realisere og gjennom dette bygge læring og kunnskap på tvers i bransjen, sier daglig leder Benedicte Økland i Construction City.

For første gang

For første gang går flere tunge aktører i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen sammen om å utvikle en felles klynge. Construction City blir et fremtidsrettet byutviklingskonsept for næringsutvikling, og en attraktiv arena for læring og utvikling. OBOS og AF Gruppen kommer begge til å flytte sine hovedkontorer til Construction City når det står ferdig i 2023 – 2025.

Initiativtakere til Construction City, konsernsjefene Morten Grongstad i AF Gruppen og Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, ønsker Norconsult velkommen i klyngen: – Det er veldig bra at Norconsult blir med på dette bransjeløftet hvor målet er å styrke bransjens omdømme, konkurransekraft og innovasjonsevne. Vi er i startgropen av et spennende arbeid, og med Norconsult på laget får klyngen ytterligere slagkraft som samarbeidsarena.

Konserndirektør i Norconsult, Bård Hernes, ser frem til et tett strategisk samarbeid, og mener at Construction City vil være en viktig drivkraft for å utvikle bransjen videre både i Norge og internasjonalt. Norconsult vil bidra med å utvikle konseptet videre frem mot realisering, og vil på sikt også være leietaker av kontorplasser når området står ferdig.

– For oss representerer Construction City et svært spennende samarbeidskonsept, hvor næringsutvikling, kunnskapsdeling og innovasjon står sentralt. Samarbeid, digitalisering og bærekraft er tre viktige bærebjelker i Norconsult som vi ønsker bygge videre på i Construction City-samarbeidet. Ved å komme tidlig, inn kan vi allerede nå være med på å utvikle et av de mest spennende områdene for næringslivsutvikling i Norge i dag, sier Hernes.

Stor interesse for klyngekonseptet
Construction City skal gi plass for inkubatorvirksomheter, utdanningsinstitusjoner, rådgivningsfirmaer, arkitekter, eiendomsutviklere og entreprenørvirksomheter. Initiativtakerne ønsker å skape et senter for samhandling med spennende fellesområder for å møtes på tvers, både faglig og sosialt, som testlab, co-workingområde og servicetilbud. I forbindelse med etableringen av Construction City har flere andre virksomheter knyttet seg til initiativet. Virksomhetene vil delta aktivt i utforming og utbygging av prosjektet, og i ulik grad ha fysisk tilstedeværelse i næringsklyngen på Ulven som blir Construction City. GK Gruppen, Multiconsult. SINTEF, StartupLab, Norsk Gjenvinning og DNB er blant aktørene som har meldt interesse for klyngekonseptet Construction City.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår