Nominert til internasjonal pris

 
Nominert til internasjonal prisFellesarealer ved nye Horten videregående skole. (Foto: LINK Arkitektur).
Nye Horten vgs. er nominert til prestisjefylte BREEAM Awards 2019 i kategorien beste offentlige byggeprosjekt. Utdeling av prisen skjer i London 4. mars.

– Dette er en viktig nominasjon som befester nye Horten videregående skole som pioneerprosjekt innen klima, energi og miljø i sterk konkurranse med store, internasjonale aktører. Nominasjonen synliggjør samtidig at Vestfold fylkeskommunes er sitt samfunnsansvar bevisst, og at eiendomsutvikling er en viktig brikke i det helhetlige arbeidet. Dette kan vi være stolte av, sier fylkesordfører Rune Hogsnes til Vestfold fylkeskommunes nettside.

BREEAM Awards er en utmerkelse til bærekraftig eiendomsutvikling som tar helhetlig ansvar for fremtiden. Byggeprosjekter fra hele verden kan nomineres.

– Nominasjonen anerkjenner at Vestfold fylkeskommune som byggherre og Veidekke som totalentreprenør for prosjektet har et svært høyt nivå på prosjektledelse, kravspesifikasjoner, prosjektering og selve byggingen, sier eiendomssjef Christian Thorsen Egeberg i Vestfold fylkeskommune.

Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg

I mai 2018 kom sertifikatet som bekreftet at prosjekt nye Horten videregående skole oppnår sertifiseringsnivået BREEAM Outstanding for design- og prosjekteringsfasen. Skolen bygges som plusshus og blir Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg.

– Bruken av BREEAM som et miljøsertifiseringssystem har hatt positive konsekvenser utover konstruktive og operasjonelle miljøfordeler. Det har også gitt oss som byggherre en grundig kvalitetssikring innen materiallevering, sertifisert montering, helse- og sikkerhet på byggeplass samt dokumentasjon av materialisert levering. BREEAM er dermed både et miljøsertifiseringssystem og et kvalitetssikringssystem, sier Thorsen Egeberg ifølge nettsiden.

– BREEAM garanterer en forutsigbar og bevisst beslutningstaking og byggeprosess, basert på objektive og bærekraftige kriterier. BREEAM sikrer at fagpersonell, kunde og brukere blir tatt vare på uten å gå på kompromiss med miljøet, sier Anette Nihlén Moritz, miljøsjef i Veidekke Entreprenør AS

Flere priser og nominasjoner

Prosjektet har tidligligere blitt nominert og vunnet flere klima- og miljøpriser. I oktober 2017 ble den nye skolen nominert og ble med til sluttrunden i "Årets lokale klimatiltak 2017" i regi av KS Kommunesektorens organisasjon og Miljøstiftelsen ZERO.

I November samme år vant prosjektet «Veidekkes miljøpris» for sine ambisiøse miljø- og klimamål.

Klar til skolestart i 2019

Prosjektet er godt i rute til å bli klar til skolestart i 2019. Nye Horten videregående skole blir på 18 000 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Bygget blir tilpasset ca. 1200 elever og 200 ansatte.

Når nye Horten videregående skole er ferdig vil fylkeskommunen ha investert nærmere 3 milliarder kroner i bygg de siste 10 årene.

Utdelingen av BREEAM Awards 2019 skjer i London 4. mars.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår