Nesten ingen vil nedbemanne

 
Nesten ingen vil nedbemanneArbeidsgivere i hele Norge oppgir at de planlegger å øke bemanningsnivået før sommeren 2019. Olje og gass, bank og finans, og vannkraft, elektrisitet og infrastruktur utmerker seg positivt i ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer. (Foto: GettyImages).
97 prosent av norske arbeidsgivere planlegger å beholde eller øke antallet ansatte frem mot sommeren. Det er høyere enn på samme tid i fjor.

– Med så mange optimistiske virksomheter er det vanskelig å få tak i de riktige hodene. Derfor satser mange arbeidsgivere på å oppgradere kunnskapen til eksisterende ansatte, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup Norge i en pressemelding.

Hun viser til ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for andre kvartal 2019, hvor det kommer frem at flere norske arbeidsgivere planlegger å bemanne opp enn å bemanne ned før sommeren.

Flesteparten vil beholde arbeidsstyken

8 prosent sier at de vil ansette flere før sommeren. 89 prosent vil beholde arbeidsstyrken som den er, mens bare 2 prosent vil redusere bemanningen. 756 norske bedrifter har svart på undersøkelsen.

Ansettelsesplanene til norske arbeidsgivere har stabilisert seg etter å ha steget jevnt de siste årene. Utsiktene er uendret siden forrige kvartal.

Sør-Vestlandet markerer seg

Arbeidsmarkedsutsiktene er positive over hele landet. Størst er optimismen på Sør-Vestlandet. Der har andelen bedrifter som ser etter arbeidskraft, økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor.

Samtidig har bemanningsutsiktene svekket seg noe i Nord- og Midt-Norge. I Nord er det fortsatt et flertall arbeidsgivere som vil oppbemanne, men utsiktene er hele 14 prosentpoeng lavere enn på samme tid i fjor. I Midt-Norge er bemanningsutsiktene ned åtte prosentpoeng på ett år.

– Det er en lavere ansettelsestakt i Nord- og Midt-Norge, men ingen grunn til pessimisme. Arbeidsgiverne har gått fra full fart forover til et mer bærekraftig ansettelsestempo, sier Brath.

I undersøkelsen har arbeidsgivere i sju av ni næringer oppgitt at de planlegger å øke bemanningsnivået. Olje og gass, bank og finans, samt vannkraft, elektrisitet og infrastruktur utmerker seg med sterke anslag for oppbemanning.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår