Nedgang på 15 prosent på salg av eneboliger

 
Nedgang på 15 prosent på salg av eneboligerIgangsettingen hittil i år er ned 17 prosent for leiligheter sammenlignet med 2018, mens småhus og eneboliger ligger henholdsvis 2 og 4 prosent under. (Foto: Selvaag Bolig).
Salget av eneboliger for perioden januar til oktober gikk ned 15 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode i 2018, mens salget av småhus og leiligheter i tilsvarende periode ligger henholdsvis én prosent og 6 prosent over 2018.

Salget av eneboliger i oktober 2019 var det laveste vi har registrert for oktober måned de siste 10 årene.

 - Salget av boliger holder seg generelt stabilt, mens igangsettingen fortsatt er svak sammenlignet med tidligere år, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Samlet for perioden januar til oktober er det solgt én prosent færre boliger enn i samme periode i 2018. I samme periode er det igangsatt 11 prosent færre boliger enn i 2018. De siste 10 årene har vi bare hatt ett år (2010) med svakere igangsettingstall for perioden januar til oktober.

Igangsettingen hittil i år er ned 17 prosent for leiligheter sammenlignet med 2018, mens småhus og eneboliger ligger hhv. 2 prosent og 4 prosent under.

Selges litt færre hytter

Salget og igangsetting av fritidsboliger holder seg stabilt. Salget hittil i år er ned 3 prosent, mens igangsettingen hittil i år ligger 4 prosent over fjoråret.

Trenden fortsetter med svakt salg av eneboliger.

Moderat salg og svak igangsetting viser at vi fortsatt har et avdempet boligmarked. Vi opprettholder vår klare anbefaling om å oppheve boliglånsforskriften, sier Per Jæger, og tillegger at Regjeringen i alle fall ikke må innføre Finanstilsynets forslag om å stramme inn forskriften.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår