Nedgang i igangsettingen av boliger

 
Nedgang i igangsettingen av boligerBilde: Grønamyra er et helt nytt borettslag midt i hjerte av Sotras Kystby. (Ill: Veidekke).
For perioden januar til september er det igangsatt 13 prosent færre boliger enn i samme periode i 2018. Salg av leiligheter har hatt en nedgang på 20 prosent så langt i år.

Igangsettingen i 3. kvartal var 18 prosent lavere enn i 3. kvartal 2018. De siste 12 månedene er det solgt 27 115 boliger, og igangsatt 27 144 boliger. Det er spesielt svak igangsetting av leiligheter som gjør utslag, med en nedgang på 20 prosent så langt i år, mens eneboliger og småhus er ned 5 prosent og 3 prosent.
- Dette viser et avdempet boligmarked, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Trenden fortsetter med nedgang i salget av eneboliger. Det selges og igangsettes nå om lag 25 prosent færre eneboliger enn det som var normalt for få siden. Igangsettingen siste 12 måneder viser at Oslo ligger 31 prosent under beregnet boligbehov, mens Buskerud ligger 15 prosent under. Igangsettingen er i balanse for Akershus, Hordaland og Trøndelag, mens Rogaland ligger 31 prosent over beregnet behov.

Fritidsboligmarkedet holder seg ganske stabilt. Hittil i år (januar til og med september) er salget ned 5 prosent og igangsettingen 6 prosent opp sammenlignet med samme periode i 2018.
- Finanstilsynets forslag om innstramming av boliglånsforskriften vil svekke tilførselen av nye boliger og bør ikke gjennomføres, sier Per Jæger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår