Nedgang i antall hyttetyverier

 
Nedgang i antall hyttetyverierMai og juni er de store månedene når det gjelder tyverier på hytter. (Foto: If).
De siste årene har det vært en nedgang i antallet hyttetyverier på landsbasis. Mens det i 2010 var 2697 innmeldte hytteinnbrudd til forsikringsselskapene, var det i fjor 1459, viser bransjetall fra Finans Norge.

- En av årsakene er at politiet har gjort et godt arbeid mot mobile vinningskriminelle, som gjerne er på raid og tar med seg mange hytter i samme omgang. Bedre samarbeid mellom politidistriktene og med svensk politi har bidratt, selv om mobile vinningskriminelle fra Øst-Europa fortsatt ser på boliger, hytter og biler i Norge og Sverige som godteposer, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

Mai og juni er de store månedene når det gjelder tyverier på hytter. Det viser statistikken til forsikringsselskapet If.

Mest i Akershus

Men det er store forskjeller på hyttetyverier rundt om i Norge. Tyvene får med seg mest fra hyttene i Akershus. Her er gjennomsnittlig skade og stjålne gjenstander ved innbrudd 28 000 kroner. Til sammenligning har hyttene i Nord-Trøndelag skader og stjålne verdier for 10 000 kroner i snitt, viser tall fra forsikringsselskapet If.

- Det er et stort spenn i både hvor mye hyttetyvene får med seg og hvor store ødeleggelsene er i samband med innbruddene, sier Clementz.

- Enkelte hytter blir sterkt ramponert innvendig fordi den som bryter seg inn velger å ta en overnatting eller ti i lavsesong, da sannsynligheten for å bli oppdaget er minimal. Dessverre bruker ubudne gjester hyttene på en hardere måte enn eierne, sier han.

Innbrudd som gjerne er blitt oppdaget etter at selve innbruddet har skjedd på vinteren, og så kommer eier på hytta eller til fritidsboligen for første gang på mange måneder.

Tyvenes topp ti

Norske kommuner med flest innbrudd i hytter og fritidshus meldt til forsikringsselskapet If (2010-2017). I disse ti kommunene ble det til If alene meldt inn 470 hytteinnbrudd i perioden.

1. Larvik

2. Kragerø

3. Fredrikstad

4. Bamble

5. Tjøme

6. Hurum

7. Sandnes

8. Kristiansand

9. Oslo

10. Sandefjord

Kilde: Forsikringsselskapet If

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår