NCCs Interform bygger LNG-tanker i Torneå

 
NCCs Interform bygger LNG-tanker i Torneå
Interform vinner prosjekter med kanskje verdens mest avanserte og utprøvde systemer for betongdistribusjon for glidestøp. Sammen med eieren NCC, har selskapet den siste tiden blitt førstevalget i Norden på glidestøp av blant annet naturgasstanker.

- Det nordiske miljøet i entreprenørselskapet NCC har gitt oss flere unike muligheter til å kunne levere en norskutviklet løsning til et større og mer sammensatt marked enn vi har kunnet gjøre tidligere. Vi opplever at samarbeid på tvers av språk, kultur og distanser oppveies av en unik tilgang til felles arbeidskraft og kompetanse innad i NCC, sier Svein Perlestenbakken, daglig leder hos Interform.

Nordisk kompetansenettverk
- Det finske LNG-tank prosjektet i Torneå , helt nord i Bottenviken nær grensen til Sverige som skal stå ferdig i 2017, er et slikt ”inter-nordisk” samarbeidsprosjekt som vi nok bare kunne fått gjennomført ved å være en del av NCC, sier Perlestenbakken.

Prosjektet er et eksempel på hvordan NCCs kompetansenettverk på tvers av landegrensene fungerer i praksis. Den delte arbeidskraften, kompetansen og samarbeidet mellom Norge, Sverige og Finland var en forutsetning for at NCC og Interform skulle få og utføre oppdraget. Ingen av NCCs avdelinger kunne gjennomføre prosjektet på egen hånd.

Norsk løsning fra Snøhvit-feltet
Det meste av bygningsarbeidet i prosjektet blir utført av NCCs finske medarbeidere. Svenskene står for kompetansen innen glideformstøping, ettersom de tidligere har laget en lignende tank i Lysekil i Sverige. Selve glideformen kommer i sin tur fra NCC Norges datterselskap Interform.

Torneå-prosjektet bydde på kompliserte utfordringer med blant annet mye armering. Norske Interform hentet derfor inn et egetutviklet betongdistribusjonssystem med et integrert pumpesystem utviklet fra en jobb i tilknytning til Snøhvit-feltet ved Hammerfest. Teknologien er helt unik i verdenssammenheng og bidro til at veggene til LNG-tanken stod ferdig på bare 6 uker. Selve monteringen av glideformen tok 3 uker og det 43 meter lange støpet ble glidd opp på bare 12 døgn.

Store internasjonale aktører ønsker norsk løsning
Systemet er i dag standardsystem på alle LNG-tank prosjekter med store betongvolum og selskapet er i dag det eneste selskapet som leverer denne løsningen. Selskapet har på bakgrunn av dette fått en rekke henvendelser og prosjekttilbud på verdensmarkedet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår