NCC skal bygge svømmehall på Rud

 
NCC skal bygge svømmehall på RudBærum kommune ønsker å gjøre Rud svømmehall til et av Norges mest klima- og energivennlige svømmehaller og at den blir Norges første BREEM-sertifiserte svømmehall. Dette innebærer blant annet at det skal være 30 prosent lavere energiforbruk sammenliknet med tilsvarende bygninger. (Foto: NCC).
AKTUELLE PROSJEKTER: NCC er engasjert som totalentreprenør for å bygge en ny svømmehall på Rud. Nuno Arkitekur er engasjert som arkitekter. Prosjektet har verdi på 330 millioner kroner.

Av Therese Alne Bolin/NCC

NCC, Nuno Arkitektur og Bærum kommune har i dag undertegnet en avtale om å bygge Rud svømmehall. Ordren er på 330 millioner kroner og svømmehallen åpnes for publikum sommeren 2021. Netto areal er 3350 m2.

- Svømmehaller er et av NCC’s spesialområder. Vi er Nordens største entreprenør innen segmentet med egne utprøvde løsninger og arbeidsprosesser. Vårt interne spesialistteam har arbeidet målrettet sammen medkompetente eksterne rådgivere for å kunne tilby Bærum kommune et attraktivt anbud, sier Olle Forsberg, svømmehallsansvarlig for NCC i Norge, i en pressemelding.

Andre prosjekt på området som har vært ledet av NCC er Røykenbadet i Røyken og Manglerudbadet i Oslo.- Tidlig involvering av samtlige prosjektdeltagere fra ulike fagområder og yrkesgrupper er selve grunnlaget for arbeidet vårt. Vi har gått fra å være en tradisjonell entreprenør til å bli en entreprenør som er spesialisert på å utvikle prosjekter sammen med kundene. Det sier Are Strøm, sjef for NCC Building i Norge.

Bærum kommune ønsker å gjøre Rud svømmehall til et av Norges mest klima- og energivennlige svømmehaller og at den blir Norges første BREEM-sertifiserte svømmehall. Dette innebærer blant annet at det skal være 30 prosent lavere energiforbruk sammenliknet med tilsvarende bygninger. Det skal også være passivhusstandard og en gjenbruksgrad på overskuddsmateriale på over 90 prosent.

FAKTA:

Nybygg av svømmehall på Rud

Byggeplass: Rud

Fylke:    Akershus

Kommune:         Bærum

Verdi(Mil.):        285 millioner kroner

Byggestart:        februar 2019

Ferdig: april 2022

Byggeperiode:   39 Måneder

Entr. form:         Totalentreprise

Netto areal:       3350

Passivhus.

Tiltakshaver: Bærum Kommune:

Totalentreprenør: NCC Norge AS

Arkitekt forprosjekt: Ola Roald AS

Arkitekt: Nuno Arkitektur AS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår