NCC overleverte Hamars største barnehage

 
NCC overleverte Hamars største barnehage
96 barnehageplasser fordelt på seks avdelinger i et idyllisk friområde var fra den 15. januar i år den nye hverdagen for barna på nye Lundbo barnehage i Hamar. Med sine 1500 kvadratmeter og verdi på 37 millioner kroner, er Lundbo den største barnehagen i Hamar kommune.

Foreløpig er bare to avdelinger åpnet i påvente av at barna fra Sagatun barnehage og Skjønsberg barnehage kommer til høsten.

– Hamar kommune har fått en flott barnehage og vi har fått gode tilbakemeldinger på utførelsen. Alle de involverte på prosjektet har vært dyktige og sørget for et resultat som alle er fornøyd med. Prosessen i prosjekteringsgruppen og samarbeidet med byggherren har vært god gjennom hele prosjektet – noe som også Hamar kommunes prosjektleder, Nils Solbraa har understreket ved flere anledninger, sier Øivind Ødegaard, prosjektleder i NCC.

Barnehagen på 1500 kvadratmeter er oppført som et trebygg på en etasje og er konstruert på en måte med skjerming av uteområdet slik at barna leker i støyskyggen av bygningskroppen. I tillegg er det oppført en støyskjerm mot Furnesveien med vinduer i skjermen som gir innsyn fra veien. Utvendig panel har stilt spesielle krav til utførelsen med gjæring av et åpent spilepanel med liggende spiler.

Godt samarbeid og god organisering
På det meste sysselsatte prosjektet opp til 50 personer og involverte rundt 35 bedrifter under byggingen. I tillegg ble opp til 15 selskaper involvert i prosjekteringen av prosjektet. Det gode samarbeidet og organiseringen av aktørene er bare noe av grunnen til at prosjektet har blitt så vellykket.

– Vi er stolte av den håndverksmessige kvaliteten. Kommunen får et tett bygg som ble målt til 0,6 når kravet var på 1,5. Dette har vi med andre ord klart med god margin. Vi synes også at det er stas at byggherren ved mange anledninger har uttrykt at de er fornøyde med at de valgte NCC som totalentreprenør og at vi ved gjennomføringen av prosjektet har fulgt opp på en god måte, avslutter Ødegaard.

Beskrivelse: Barnehage
Byggetid: 3. kvartal 2015 – 4. kvartal 2016
Kunde: Hamar kommune
Entrepriseform: Totalentreprise
Kontraktsverdi: 37 millioner kroner
Arkitekt: MAP Arkitekter
Størrelse: 1500 kvadratmeter med plass til 100 barn på 6 avdelinger

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle