Når bransjen digitaliseres: Her er Ease Smart Lock

 
Når bransjen digitaliseres: Her er Ease Smart Lock
En byggeplass er kompleks nok uten unødig, tidkrevende administrasjon. Nå har selskapet Infobric utviklet en helt mobil lås der enkelhet har fått nøkkelrollen. Ease Smart Lock installeres helt uten å etterlate noen merker på døren, kan enkelt flyttes videre til neste prosjekt og skaper både trygghet og oversikt.

ANNONSE

Den smarte låsen er utviklet for å passe spesielt godt til midlertidige renoveringsprosjekter, for eksempel i privatboliger og prosjekter som ellers krever mye nøkkelhåndtering. Robert Sjöberg er arbeidsleder hos Reomti Bygg som nå bytter rør i leiligheter på BRF Kungsklippan på Kungsholmen i Stockholm, Sverige, og er en av de mange byggeplassene som nå bruker Ease Smart Lock.

– Enkelheten var alfa og omega for oss. Vi slipper all tidkrevende nøkkelhåndtering og problemene som følger av at nøkler kommer på avveie, eller av å prøve å finne ut hvem som har nøklene. Systemet har også veldig god batteritid til forskjell fra andre systemer der vi bruker mye tid på å skifte batterier eller for eksempel fikse ødelagte eller skitne kort, forteller Robert Sjöberg.

Alt i en app 
Det eneste som kreves for å låse opp dørene som er koblet til systemet, er Infobrics app, Ease CheckIn. Den ansvarlige for arbeidsplassen har full oversikt og kontroll over alle tilganger til låsen på nettet.

– Vi tenkte at vi skulle prøve et system som er på mobilen i stedet. Man får alt om mannskapslisten i samme system og kan logge inn via telefonen, slik at man håndterer alt om bygget via telefonen. Nå for tiden har alle mobilen med seg, så jeg trenger ingen nøkkelhåndtering. Hvis en renholdsmedarbeider skal inn i byggebrakker eller lignende og vaske, har de også systemet og jeg kan enkelt gi tilgang. Etter arbeidstid kommer du ikke inn, med mindre jeg velger det. Jeg administrerer hele systemet, noe som gir kontroll og oversikt over hvem som beveger seg i våre lokaler og byggeplasser.

«Alle tiders å slippe nøkkelhåndtering»
Særlig legger systemet til rette for at den som er ansvarlig, slipper å dra ut for å dele ut nøkler, og i stedet kan bruke tiden på mer verdiskapende oppgaver og samtidig ivareta god kontroll. Siden smartlåsen er særlig utviklet for midlertidige byggeprosjekter i privatboliger eller andre arbeider med omfattende nøkkelhåndtering, så Robert umiddelbart nytten av produktet til BRF Kungsklippan.

– For oss er tjenesten alle tiders, og det vil nok alle som har mange dører som skal låses og åpnes, være enige i. Å ha tjenesten på mobiltelefonen er alle tiders. Alle har tilgang, og vi har også andre systemer på telefonen, så det er fint å ha alt samlet. Før har det blitt mye «Det er den og den som har nøkkelen» eller at HMS-kortet iblant er ugyldig, fuktig eller ødelagt, noe som skaper problemer, sier Robert Sjöberg.

Alt på mobilen – virkelig tidsriktig
På BRF Kungsklippan har man gitt alle dører på bygget et nummer i appen for deretter enkelt å kunne gå inn og trykke på et nummer for å låse opp. Installasjon, teknikk og support har ifølge Robert vært friksjonsfritt, og han ser bare fordeler med at de valgte Ease Smart Lock.

– Bare trykk på et nummer, så velger du å låse opp eller ikke. Ingen nøkler og god oversikt i systemet og over hele bygget. Det har fungert så utrolig bra allerede fra starten av. Det var lett å installere, og batteritiden er kanonbra. Nå åpner vi en leilighet under rørutskifting omtrent 500 ganger, og batteriet er fremdeles helt ok.

Robert mener at tidsbesparelsen er stor, og tror at flere arbeidsplasser kommer til å implementere tjenesten i fremtiden.

– Denne løsningen er virkelig tidsriktig, man blir lei av nøkler. Mister man mobiltelefonen eller noen slutter på arbeidsplassen, kan jeg enkelt fjerne tilgangen i appen. Jeg tror dette systemet kommer til å brukes mer og mer hos byggefirmaer, avslutter Robert Sjöberg.

Fakta om Ease Smart Lock
Ease Smart Lock er en digital dørlås som styres via en nettjeneste og åpnes med Infobrics app for smarttelefoner. Ease Smart Lock er den første låsen for byggebransjen som kan kobles til ID06-systemet uten å måtte installere en kortleser – alt håndteres mobilt.

En maskinvare som styrer dørens låsekasse, installeres helt problemfritt på innsiden av døren, den ansvarlige for byggeplassen legger til personene som skal ha tilgang til arbeidsplassen i et nettbasert system, og den som skal utføre arbeidet på stedet, får da rett til å låse opp og låse døren via Bluetooth på sin smarttelefon.

I personens appkonto finnes alle opplysninger om hvem personen arbeider for, ID06-kortnummer med mer. Løsningen innebærer at ingen fysiske hovednøkler eller lånenøkler trenger å deles ut eller kommer på avveie, den ansvarlige på byggeplassen har full kontroll over hvem som kommer inn i boligen, og tryggheten for beboerne øker. Dessuten er løsningen enkel og smidig å installere og flytte videre til neste prosjekt.

Les mer om Ease Smart Lock her.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår