Nærmer seg anleggsstart

 
Nærmer seg anleggsstartDet nye Nasjoalmuseet på Vestbanen er tegnet av Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH (Illustrasjon: MIR as/Statsbygg)
I februar starter anleggsarbeidene i tilknytning til det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo.

Denne måneden starter anleggsarbeidene i tilknytning til det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo.

Entreprenøren HAB Construction har fått den første anleggsentreprisen tilknyttet Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum. Entreprisen gjelder forberedende arbeider for klargjøring av byggetomta. Arbeidet er i hovedsak relatert til omlegging av infrastruktur i grunnen i de to delene av tomta som kalles Enga og Sydhjørnet.

Bygget får et brutto bygningsareal på ca 54 600 kvadratmeter, og rammen er på 5,3 milliarder kroner. Ferdigstillelse er planlagt i 2019. Det nye Nasjonalmuseet er tegnet av Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, og Rambøll er rådgiver innenfor fagene bygg, geoteknikk, elektro, VVS, brann og akustikk.

Hele Vestbanetomta vil bli avstengt for publikum og andre virksomheter fra og med oppstart i februar. Noe anleggstrafikk i tilstøtende gatenett må også påberegnes, melder Statsbygg.

Frem til sommeren vil imidlertid El-bilparkeringen på den såkalte trekanttomta mellom Vestbanen og Aker brygge opprettholdes.

I 2010 tilbød Statsbygg Oslo kommune å leie Trekanttomta til parkering og ladestasjoner for el-biler. Leiesummen ble satt til 0 kroner under forutsetning av at det var gratis å parkere der med el-bil. En annen forutsetning var at det ikke skulle hemme utviklingen av Vestbanetomten til nytt Nasjonalmuseum. Resultatet ble over 50 parkeringsplasser for el-biler.

Miljøet
- Det synes vi var en genial idé. Tomten ble ikke stående tom og ubrukt, og vi ga miljøet og el-bilistene en hjelpene hånd, sier prosjektdirektør Per Willy Nysæter i Statsbygg.

Nå har egentlig avtaleperioden gått ut, men det blir fortsatt mulig å lade batteriene på Trekanttomta.

- Ja, det er gladmelding til el-bilistene. På tomta vil det etter hvert bli satt opp en byggerigg for nytt Nasjonalmuseum. Denne vil først komme over sommeren, og vi har varslet Oslo kommune om at det fra Statsbyggs side ikke er noe i veien for at el-bilparkeringen kan opprettholdes frem til sommeren, forteller Nysæter.

Oslo kommune har bekreftet overfor Statsbygg at de vil opprettholde parkeringstilbudet.

Vestbanen stengt
Parkeringsplassen på Vestbanen derimot, stenger  fra fredag 9. februar kl. 12.00.

- Vi starter nå de forberedende arbeidene for klargjøring av byggetomta. Arbeidet er i hovedsak relatert til omlegging av infrastruktur, og hele tomten vil bli avstengt.  Dette er starten til nytt Nasjonalmuseum, sier Nysæter.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår