Nå skal Bergen fornyes

 
Nå skal Bergen fornyesBildet: Arrangørene Jan Dybedal fra Hindenes, Unneland & Juvik og Runar Soltvedt fra Balkongentreprenøren AS var meget fornøyde med deres første informasjon- og inspirasjonsmøte om rehabilitering av borettslag på Fløyen i Bergen. (Foto: Rolf Erik Veland)
Rehabilitering og vedlikehold av borettslag og sameier i hele Bergen by og omegn er i fokus. Nye tider stiller nye krav, og nå vil bergenserne for alvor ta tak i rehabilitering- og fornyingsprosessen.

Av Rolf Erik Veland
(tekst og foto)

«Vi fornyer Bergen» var temaet da samarbeidspartnerne Hindenes Unneland & Juvik (Hujas) og Balkongentreprenøren AS samlet mer enn 200 boliglags-representanter til idémyldring og kick-off på Fløyen 5. september.
– Dette arrangementet ser jeg på som Vestlandets viktigste innen rehabilitering, og starten på en fornyingsprosess som er godt i gang og vil foregå i Bergen over flere år fremover, sier daglig leder Jan Dybedal i Hujas.

Inspirasjon
– Tidene endrer seg raskere enn noensinne, og dermed stiger også kravene til en bokvalitet som holder tritt med utviklingen ellers i samfunnet. Derfor ønsker vi å gi både styreledere og styremedlemmer i borettslagene all nødvendig informasjon fra fagfolk som vet hva som må til når det legges planer om rehabilitering rundt omkring. Her skal folk i tillegg la seg inspirere og få ideer om nye fremtidsrettede løsninger både innendørs og utendørs som ville kunne bidra til en helt ny bokvalitet for de mange som bor i borettslag og sameier som finnes i Bergen, legger han til¬

Nyttig info
Og det skulle vise seg å bli en meget interessant aften for alle deltakere på Fløien Folkerestaurant, 320 meter over Bergen sentrum denne solrike septemberkvelden.
Hele 30 inviterte underleverandører og en rekke foredragsholdere serverte meget nyttig informasjon om fremgangsmåter for rehabilitering. Her tok man for seg alt fra planlegging, prosjektering og gjennomføring, til tekniske løsninger, energiøkonomisering, finansiering og ikke minst, tilskuddsordninger. Et lydhørt publikum bestående av representanter for borettslag, boligbyggelag og sameier i Bergen og regionen lot seg villig inspirere.
I tillegg ble det hele krydret med musikalske innslag av Veslemøy Fluge og skuespiller Helge Jordal med band, herlig sydd sammen av en sprudlende opplagt Davy Watne, tidligere sportsanker i TV2.

En trygg samarbeidspartner
– Det som er viktig for oss som entreprenører å formidle, er at folk skal kunne stole på at de velger en trygg samarbeidspartner når de tar kontakt med oss om sine rehab-planer, sier Runar Soltvedt, medarrangør og daglig leder i Balkongentreprenøren AS.
Bedriften med hovedkvarter i Bergen opererer også i store deler av landet, og har skaffet seg solid erfaring blant annet på fasade-endringer av store boligblokker både i nærområdet og ellers omkring i landet.
– Slike arbeider med tunge løft i høyden utgjør jo en meget stor sikkerhetsrisiko, så derfor har sikkerheten høyeste prioritet hos oss. Det samme gjelder også for våre underleverandører som er til stede her i kveld, bedrifter som har samme høye moral som oss, og som vi vet er til å stole på i alle sammenhenger, sier han.
– Ja, vi gambler ikke på at våre  underleverandører sjusker i faget. Derfor er alle nøye utvalgt av oss, silt gjennom et «nåløye», om du kan si det sånn, legger Jan Dybedal smilende til.

Verdistigning
– Utenom å gi folk en bedre bokvalitet der de bor, hva annet vil dere peke på som er verdt å vite for de fremmøtte?
– Ja, vi hørte blant annet Husbanken snakke om finansiering og muligheter for tilskuddsordning ved fremleggelse av godt gjennomarbeidete rehabiliteringsplaner. Det er ikke alle som vet om eller tenker på. Men vi vil også peke på den verdistigning et godt gjennomført prosjekt medfører for den enkelte beboer. Det kan selvsagt synes dyrt å gjennomføre en omfattende rehabilitering, men når man ser på det endelige resultatet av oppgraderingen, og får seg forelagt verdistigningen som følge av dette, så stilner selv kritikken fra dem som var skeptiske i utgangspunktet. Det har vi utallige eksempler på, fastslår Runar Soltvedt.

Årlig samling?
– Når dere ser på den gode responsen fra de fremmøte, gir dette mersmak for dere som arrangører?
– Absolutt. Så vidt vi vet er det ikke ofte entreprenører som oss lager i stand samlinger som dette, så vi ser slett ikke bort fra at dette kan bli en årlig samling. Vi har fått en pangstart i kveld, og vi vet at behovet for rehabilitering og informasjon er stort rundt omkring, så dette var kjekt. Ikke minst at Fløien Folkerestaurant viste seg å være et perfekt lokale for slike arrangementer, og at været i tillegg viste seg fra sin beste side. Det kunne ikke blitt bedre, sier de fornøyde arrangørene, Jan Dybedal og Runar Soltvedt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår