Nå kan du melde deg på Bygg 4.0

 
Nå kan du melde deg på Bygg 4.0Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Konferansen Bygg 4.0 tar for seg nye forretningsmuligheter innen digitalisering av byggenæringen. Dagen starter med SINTEF-skolen og avsluttes med Lego-workshop.

Konferansen Bygg 4.0 fokuserer i år på datadrevet innovasjon og nye digitale forretningsmodeller for byggenæringen. 

– Jeg er veldig spent på foredraget til Annie Cosgrove fra WeWork Research Team i New York, sier seniorforsker Nathalie Labonnote i SINTEF i en pressemelding.

WeWork leier ut såkalte coworking-kontorer og andre fleksible kontorløsninger, hvor ulike selskaper jobber under samme tak for å utveksle kunnskap og erfaring. På mindre enn 1,5 år har WeWork gått fra å ha en verdi på 1,5 til 10 milliarder USD. Selskapet har dermed høyere markedsverdi enn de fleste børsnoterte eiendomsselskaper, og er ett av de raskest voksende selskapene i Silicon Valley.

– Forretningsmodellen til WeWork er basert på bruk av data, og jeg tipper at forklaringen på hvordan data brukes til å revolusjonere bransjen blir av høy interesse for alle av oss i Norge som jobber i byggenæringen, påpeker Labonnote.

Et spennende og lærerikt program
Bygg 4.0 begynner i år med SINTEF-skolen, hvor forskere fra SINTEF Digital og SINTEF Byggforsk på en enkel måte forklarer buzz-ordene vi alle hører om, men kanskje ikke forstår: Hvor stort er Big Data? Hva er egentlig Blockchain?

– SINTEF-skolen skal sørge for at alle kan dra nytte av konferansen med kun en generisk kunnskap om de viktigste begrepene, sier forskningssjef Jonas Holme.

Dyktige foredragsholder fra både byggsektoren (bl.a. Entra, Obos, Doka) og IKT-sektoren (bl.a. Microsoft, IBM, GK) skal etter hvert vise frem suksesshistorier hvor byggenæringen har utnyttet nye teknologier for å skape nye forretningsmodeller. Bygg 4.0 har også invitert andre inspirerende foredragsholderne, bl.a. fra AVO Consulting, for å forklare hvordan teknologi kan brukes for å bygge konkurransefortrinn.

Innovasjonsworkshop med Lego-metodologi
Lego Serious Play er en teknikk som forbedrer tankeprosesser, kommunikasjon og problemløsning. SINTEF har nylig utdannet og sertifisert flere Lego Serious Play-fasilitatorer, som skal lede innovasjonsworkshopen etter lunsj.

– Det finnes en rekke verktøy og metoder som egner seg for innovasjonsprosesser, men jeg ser denne metodologien som kanskje den mest spennende for å generere ideer, sier Labonnote.

Tid: Onsdag 8. mai kl. 8–16
Sted: Meet Ullevaal, Oslo

Les mer og meld deg på her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår