Nå er de siste parsellene bestilt

 
Nå er de siste parsellene bestiltBård Nyland er prosjektleder for utbyggingsprosjektet E6 Helgeland. Foto: Marius S. Staulen
Statens vegvesen har gitt Hæhre beskjed om å bygge ny E6 helt til Saltfjellet.

De to nordligste parsellene i prosjektet E6 Helgeland nord er såkalte opsjonsparseller, som betyr at de kan bli tatt ut av pakken dersom pengene ikke strekker til.

Ettersom prosjektet har vist seg dyrere å realisere enn forutsatt i utgangspunktet, har det lenge vært usikkert hvorvidt de siste to parsellene ville bli bygget. Men nå har Samferdselsdepartementet gitt melding om at det bare er å sette i gang.

- Dette var en svært gledelig beskjed å få, og vi har nå gitt entreprenør Hæhre grønt lys for bygging. Poenget med kontraktsformen vi har valgt i prosjektet E6 Helgeland har vært å kunne bygge langt og sammenhengende, og på den måten sikre en kostnadseffektiv utbygging. Nå får vi gjort nettopp det, sier prosjektleder Bård Nyland i Statens vegvesen.

Effektiv og sammenhengende utbygging
Parsellene Krokstrand sentrum og Krokstrand-Bolna strekker seg over til sammen 13 kilometer. Ifølge Nyland er det mye penger å spare på å realisere dem nå.

- De ville trolig kostet det dobbelte på et senere tidspunkt. Stordriftsfordelene i et prosjekt som dette er åpenbare: Hæhre har allerede både folk og maskiner på Helgeland. Derfor er det definitivt best å bygge alt med en gang, sier Nyland.

Samferdselsdepartementet skriver i et brev til Vegdirektoratet at de tar sikte på å legge frem en ny sak for Stortinget om et revidert bompengeopplegg så snart som mulig. Du kan laste ned brevet til høyre i denne saken.

Om E6 Helgeland
Utbyggingsprosjektet E6 Helgeland strekker seg fra Nord-Trøndelag grense til Saltfjellet i Rana kommune, en strekning på ca. 260 kilometer. Statens vegvesen skal sammen med entreprenørene bygge og utbedre i alt 143 kilometer europaveg, fordelt på tre delprosjekter.

I delprosjektet E6 Helgeland nord gikk spaden i jorda i september 2015. Delprosjektet skal være ferdig høsten 2019.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle