Murer 11.000 kvadratmeter med naturstein

 
Murer 11.000 kvadratmeter med natursteinBildet: Muring av naturstein på Nasjonalmuseet gjøres grundig og omstendig. Foto: Byggutengrenser
11.000 kvadratmeter med natursteinsfasade ute, og 6.000 kvadratmeter inne. Muringen av oppdalskiferen på det nye Nasjonalmuseet er en monumental oppgave som mangler sidestykke i Norge.

Fra bruddet i Oppdal, via bearbeiding i Tyskland og tilbake på byggeplassen på den gamle Vestbanetomta i Oslo. Det er en lang vei, men nødvendig da norske leverandører ikke hadde kapasitet til å bearbeide en slik mengde stein. Skiferen ble valgt på grunn av sitt sobre, grå-sjatterte ytre og de gode tekniske egenskapene. Denne steinen vil holde seg fin i mange generasjoner.

- Hver eneste stein er laget på mål og i praksis tegnet inn der den skal være. Det er et massivt puslespill når leveransene kommer og steinen skal finne sin plass. Tykkelsen er riktignok lik, men høyden og lengden er variert. Toleransen er på millimeteren. For å ikke snakke om hjørnesteinene som er ekstra krevende å produsere, skriver Byggutengrenser i en pressemelding.

Stein på stein mures de opp. Og når du ser bortover fasadene så er det snorrette linjer mellom skiftene. Murergjengen fra Ellingard Naturstein gjør jobben grundig og nøyaktig enten det er ute der "alle" ser den eller inne i gangene i bygget. Det tar tid, men denne muringen vil også stå i generasjoner.

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår