«Mot Vågen» er valgt for Bryggen i Bergen

 
«Mot Vågen» er valgt for Bryggen i BergenVågen om kvelden. Illustrasjon: Tegmark
Myke trafikanter prioriteres når Torget og Bryggen skal utformes. Et team bestående av Asplan Viak, Rodeo arkitekter, Sanden + Hodnekvam arkitekter, Zenisk og Studio Holmedal vant konkurransen.

Gjennom ny programmering av byrommene vil byens innbyggere og besøkende oppleve at fotgjengere, syklister og kollektivreisende gis prioritet i området. Kvaliteter knyttet til kulturmiljø og nærhet til vann skal styrkes.

Forslaget «Mot Vågen» er av juryen enstemmig kåret til vinner av alle tre delpremier i den begrensede plan- og designkonkurransen for området Torget – Bryggen. For vinnerteamet innebærer dette videre arbeid med helhetsplan for områdene rundt Vågen samt prosjektering av de to delområdene Bryggen - Nikolaikirkeallmenningen og Torget.

 - Dette var en fantastisk beskjed å få før sommerferien! Seier i konkurransen gir teamet vårt videre jobb framover med utforming av noen av landets mest kjente byrom. Området skal styrkes som lokalt, regionalt og internasjonalt møtested, med tydelig historisk dybde. Trygge og tilgjengelige byrom skal gi rammer for et mangfoldig byliv. Seier i denne konkurransen er utrolig stas og vi gleder oss til videre samarbeid med Bergen kommune! sier Lisbet Haug, avdelingsleder Landskap i Asplan Viak i en pressemelding.

 - Vi er kjempestolte over at vi som team klarte å få i land et prosjekt som ivaretar helheten av oppdragsgivers lange liste av ønsker og behov for byrommene langs Vågen. Det å vinne i en såpass tøff konkurranse er stort for oss! Samtidig er det ekstra gøy å vite at vi har hatt en fantastisk god arbeidsprosess i konkurranseteamet underveis. Dette skinner gjennom i form av et kreativt overskudd i vinnerforslaget, sier Anne Gjesdal Bjørndal, faglig leder arkitektur, Rodeo arkitekter:

Om teamet

Et kjerneteam bestående av landskapsarkitekter fra Asplan Viak og arkitekter fra Rodeo og Sanden+Hodnekvam har jobbet tett sammen i konkurransen. Landskapsarkitekt Inge Dahlmann i Asplan Viak har ledet teamet. Kjerneteamet har gjennom hele konkurranseperioden dradd veksler på et bredt sammensatt ressursteam bestående av noen av landets ledende fagpersoner innen kulturminnevern, trafikk, byplanlegging, byromsbelysning og produktdesign, skriver AsplanViak i meldingen.

Om konseptet

Ny mobilitet, levende kulturmiljø, nærhet til vannet, nytt bygulv og mangfoldig byliv har vært viktige fokusområder i prosjektet «Mot Vågen». Teamet ønsker at Torget og Bryggen skal spille en enda viktigere rolle i bergensernes hverdagsliv. Gjennom ny programmering av byrommene vil byens innbyggere og besøkende oppleve at fotgjengere, syklister og kollektivreisende gis prioritet i området. Kvaliteter knyttet til kulturmiljø og nærhet til vann styrkes, og Bryggen og Torget berikes med nye, attraktive oppholdssteder og aktiviteter.

Se "Mot Vågen"-plansjer på Bergen kommunes nettside:

https://www.bergen.kommune.no/bk/multimedia/archive/00349/Mot_V_gen_349175a.pdf

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår