- Mot nye høyder med krysslimt massivtre (KLT)

 
- Mot nye høyder med krysslimt massivtre (KLT)Illustrasjon; - Det presses på for å komme opp med nye produkter og løsninger for å bygge høye bygninger ved bruk av trevirke. skriver studenter ingeniørfag, bygg, fagområdet konstruksjonsteknikk, Høgskolen i Østfold, i en pressemelding.
- Med en god løsning i oppbyggingen av bæresystemet i høye bygg, vil man kunne oppnå nye høyder innenfor bygging med trevirke.

- Gjennom arbeidet med vår bacheloroppgave i samarbeid med Pro-Consult, har vi funnet en løsning for problemstillingen. Ved å utforme knutepunktet i vegg-dekke-vegg sammenføyningen som et «not og fjær» system, kan byggehøyden økes, skriver Stian Krogh, Arne Martinussen, Raj Krishna Shrestha, Stig Dagfinn Olsen, studenter ingeniørfag, bygg, fagområdet konstruksjonsteknikk, Høgskolen i Østfold, i en pressemelding.

I høye bygg utsettes vegg og etasjeskiller for store vertikale tyngder fra overliggende etasjer. Kapasiteten til dagens standardsammenføyninger i knutepunkt vegg-dekke-vegg utført i KLT er begrenset til lave bygninger, og er ikke optimalisert mot dagens behov om å bygge høyere. Kan dette være en aktuell problemstilling å se nærmere på?

- Dette er tydelig noe bransjen trenger svar på uttaler Edin Mahmutcehajic, sivilingeniør for bygg & konstruksjonsteknikk ved Pro-Consult AS avd. Fredrikstad.

- Klima- og miljøministeren åpnet en massivtrefabrikk 30.04.19 i Åmot, som sies å være verdens største og mest avanserte i verden. Dette viser at bransjen ønsker å dra nytte av dagens trend i samfunnet om å bygge miljøvennlig. Det presses på for å komme opp med nye produkter og løsninger for å bygge høye bygninger ved bruk av trevirke, skriver studentene videre.

- Tidspresset i byggebransjen er stort, og større ekspertise innenfor dette området er ønsket av bransjen. Løsningen kan være til nytte for alle som benytter KLT i dag. Ved å se nærmere på blant annet denne løsningen, vil bransjen nå nye høyder innenfor treutvikling i Norge. Oppgaven vil bli presentert på Expo som arrangeres på HIØ 17. og 18. juni, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår