Monterte prefabrikkert bru på Hamar

 
Monterte prefabrikkert bru på HamarMontering av prefabrikkert bru på Hamar. (Foto: Nye Veier)
Totalentreprenøren Hæhre og underleverandøren Bjørn Hansen AS monterte i forrige uke den første av to prefabrikkerte betongelementbruer på Rv. 25 i Hamar. Bruelementene er produsert på Forsand i Rogaland.

Økt industrialisering og standardisering, inkludert mer bruk av prefabrikkerte løsninger, er en ønsket utvikling for byggherren Nye Veier.

Det er den østgående brua ved Disen med to kjørefelt og sykkelvei med fortau som ble montert i forrige uke.

- Totalentreprenøren Hæhre og underleverandøren Bjørn Hansen AS brukte kun to dager på å montere brua. Totalt ble det løftet på plass 42 betongelementer, der de tyngste har en vekt på over 13 tonn, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet, i en pressemelding fra Nye Veier.

Den nye brua blir 42 meter lang og 15 meter bred.

- Prefabrikkering og industrialisering av konstruksjoner er noe vi i Nye Veier ønsker mer av. Bruk av prefabrikkerte elementer er ikke så vanlig i Norge, men det er mer brukt i våre naboland, sier Moshagen i meldingen.

Alternativet er plasstøpte løsninger, men disse er mer arealkrevende og setter større krav til logistikk og plass til maskiner og utstyr.

- En av fordelene med å prefabrikkere slike bruelementer er at det går raskere å montere bruene. Redusert byggetid og mindre plassbehov reduserer behovet for endret trafikkavvikling over lengre perioder. Det også viktig for Nye Veier at løsningen med prefabrikkerte bruer på Disen gir en betydelig reduksjon i inngrepene i Åkersvika naturreservat, både i omfang og varighet, jamfør reguleringsplanen, sier Moshagen.

Vestgående bru med to kjørefelt skal monteres senere. Utbyggingen av firefelts vei og gang- /sykkelvei på Rv. 24 fra Ridabu til Disen inngår i Nye Veiers utbygging av firefelts motorvei på E6 fra Kolomoen til Moelv.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår