Moduler ble løsningen under ombyggingen

 
Moduler ble løsningen under ombyggingen
Med modulløsninger ble det klart at butikkene kunne flyttes inn i moduler mens kjøpesenteret ble bygget.

Da Rortunet kjøpesenter i Slemmestad, Røyken skulle bygge om, ville de helst unngå å stenge butikkene i ombyggingsperioden. Løsningen ble modulene til Ramirent.
Alle butikkene kunne flytte inn i det midlertidige modul-kjøpesenteret til avtalt dato, 6. mai. Men tidsfristen var kort: Senteret måtte være ferdig innen to måneder.

- Vi jobbet etter en knalltøff tidsramme, og siden dette ble bygget på vinteren, opplevde vi blant annet litt utfordringer med snøfall og mye is. Samtidig opererte Ramirent som hovedbedrift i en byggherrestyrt entreprise, hvilket betyr at vi var ansvarlig for rørleggere, elektrikere og tømrere og snekkere, forteller prosjektleder Arne Karlsen i Ramirent i en pressemelding fra selskapet.

- Brakke-begrepet er utdatert. Nå er det moduler som gjelder, sier Karlsen. Alle modulene oppfyller strenge TEK-krav, samtidig som vi har strukket oss langt for å tilfredsstille enda høyere krav til aktører som Vinmonopolet og Boots apotek.

Første gang i Norge?
Utfordringer til tross, de kom i mål og rakk åpningen. Totalt rommer kjøpesenteret 55 moduler, som omfatter 1 500 kvadratmeter.
Et godt samarbeid med byggherre Schage Eiendom as og deres aktører var viktig.
- Vi har hatt en tett dialog hele veien og alle parter har hatt tro på at dette skulle vi klare, sier han som i tillegg også roser sine egne underentreprenører Østkran, AK1 Elektro og Allsidige VVS: - Jeg er mektig imponert over det arbeidet de har lagt til grunn i dette prosjektet. De har stått på og jobbet knallhardt for at vi skulle klare dette på den korte byggetiden, sier Karlsen.

Det midlertidige «Ramirent-senteret» skal være operativt til høsten 2021, når det nye kjøpesenteret er ferdigbygd.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår