Milepæl for Eysturoytunnelen

 
Milepæl for EysturoytunnelenBildet: Etter 5863 meter med tunneldriving fra den færøyske bygda Strendur kunne NCC mandag kl 16.30 skyte gjennomslagssalven mot Rokin. Foto: NCC
Mandag ettermiddag skjøt NCC gjennomslagssalven i Eysturoytunnelens løp mot Rokin på Færøyene.

Nå gjenstår 295 meter med tunneldriving før hovedgjennomslag på den 11 km undersjøiske Eysturoytunnelen.

Etter 5863 meter med tunneldriving fra den færøyske bygda Strendur kunne NCC mandag kl 16.30 skyte gjennomslagssalven mot Rokin. Dermed er et åpent tunnelsamband etablert og begge sider av bukten Skálafjørður koblet sammen.

Færøyenes samferdselsminister Heðin Mortensen, borgermestrene i Runavikar, Nes og Sjóvar kommuner var tilstede og fikk æren av å utløse selve gjennomslagssalven, kyndig veiledet av sprengingsbas Kjetil Holte fra NCC.  Flere inviterte gjester samt stort et antall publikum var også tilstede for å overvære milepælen i tunnelbyggingen.

– Dette er svært gledelig og gir en god følelse. Nå er vi kommet så mye lengre i tunnelprosjektet, sier administrende direktør Teitur Samuelsen fra byggherren Eystur- og Sandoyartunlar i en pressemelding.

Om få uker gjør NCC det klart for gjennomslag i Eysturoytunnelens 11,2 km lange hovedløp. NCC har også innledet andre fase av Færøyene-entreprisen, byggingen av den 10,5 km lange Sandøytunnelen. Tunnelen vil gå fra Gamlarætt på Streymoy til Traðardalur på Sandoy.

Begge tunnelene i entreprisen bidrar til sikrere veier og redusert reisetid til Tórshavn fra flere steder på Færøyene, og gir et viktig bidrag i å knytte samfunn, bedrifter og mennesker nærmere hverandre.

Les mer om det spektakulære tunnel-prosjektet

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår