Milano presenterer framtidens kjøkken

 
Milano presenterer framtidens kjøkkenStor interesse for framtidens kjøkken når Milano inviterer til EuroCucina som en del av Salone del Mobile 17.-22.april. (Foto: Odd Borgestrand).
Hvordan blir framtidens kjøkken? Det er et av spørsmålene EuroCucina setter på dagsorden i Milano 17.-22.april. EuroCucina er en sentral del av den store Salone del Mobile-messen, der det er ventet over 300.000 besøkende.

Av Odd Borgestrand

Et av svarene er at kjøkkenet i stadig større grad blir en integrert del av det totale bomiljøet.  Kjøkkenet er også i stadig økende grad blitt gjesterom i store deler av Europa. Det er i år 22. gang EuroCucina arrangeres, og i år det totalt 111 utstillere som vil presentere nyheter innen kjøkkendesign, og i tillegg kommer et femtitalls utstillere med hvitevarer og andre kjøkkenrelaterte produkter.  Totalt fire haller og nærmere 22.000 kvadratmeter er satt av til både det klassiske kjøkken og framtidens kjøkken.

Under messen blir det også arrangert en rekke workshops og møteplasser for diskusjoner mellom italienske og utenlandske selskaper innen sektoren. Arrangørene mener dette vil gi en unik mulighet til å fange opp de nyeste kjøkkentrendene, og å være med utforme framtidens trender.

En viktig del av kjøkkenutstillingen er også avdelingen for teknologi, og her er det et spesielt fokus på det som er underutvikling av innebygde husholdningsapparater. Arrangørene mener utstillingen i år blir preget av ekstremt høy produktkvalitet og et bredt spekteret av varer. I tillegg til de spennende produktene vil besøkende også få spennende innsikt i planleggingen og utviklingen av fremtidens kjøkken.

Kjøkkenet har utviklet seg til et møtested for å sosialisere med resten av familien og med sine gjester. Åpne kjøkkenløsninger krever effektive, intelligente og modulære løsninger. Begrepet statiske rom har blitt kastet til side og under messen vil det bli vist fram eksempler på hvordan et kjøkken kan forandres på lik linje med kulissene på en teateroppsetning.

Modulære beholdere skjuler arbeidsstasjoner, øy-enheter blir stadig mer multifunksjonelle for å forbedre kokkens ytelse eller bare for å imøtekomme folk som samler seg for en kopp kaffe og en prat. Kjøkkenet skal være et naturlig møtested, og det får også konsekvenser for vegger, tak og gulv. Sterke farger er igjen på vei inn, og i Milano vil det gå mye i lilla og grønt, hevder arrangørene.

Også i år vil VVS aktuelt og Byggfakta gi våre lesere fyldig rapport fra Salone del Mobile i MilanoKontakt gjerne vår utsendte medarbeider Odd Borgestrand, dersom du har tips til produktnyheter og caser vi bør ta tak i. Mobilnr. 90620028, e-post:  odd@borgestrand.no

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår