Mer til bygging av vei og bane

 
Mer til bygging av vei og baneI statsbudsjettet for 2020 foreslår Regjeringen å bevilge 26,8 milliarder kroner til jernbanen.
Samferdselsbudsjettet 2020: Regjeringen foreslår å bevilge 75,4 milliarder kroner til samferdsel i 2020. Det er en økning på over 80 prosent siden 2013, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

– Regjeringen fortsetter å satse på samferdsel, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i forbindelse med at regjeringen la fram forslag til statsbudsjett for 2020 i dag.

I budsjettforslaget for neste år er det satset 38 milliarder kroner på vei.

Til sikring mot ras på riks- og fylkesveiene foreslår regjeringen derfor å bevilge nesten to milliarder kroner.

Det er også prioritert 100 millioner kroner til en ny tilskuddsordning til fylkesveier, som er viktige for næringstransport. I tillegg fordeler regjeringa 1,5 milliarder kroner av tildelinga til fylkene til opprusting og fornyelse av fylkesveiene.

Satsinga på jernbanen blir trappet opp

I statsbudsjettet for 2020 foreslår Regjeringen å bevilge 26,8 milliarder kroner til jernbanen.

Dei foreslåtte bevilgningene vil blant annet gå til ni nye togsett, anleggsstart for et nytt stort prosjekt på Dovrebanen, elektrifisering av Trønder- og Meråkerbanen, øket aktivitet i flere av de pågående prosjektene, samt et bedre togtilbud. Det vil blant annet bli bedre nettdekning, flere sovevogner og flere togavganger, skriver departementet.

Teknologi er viktig for transport og miljø

Regjeringen ønsker mer bruk av miljøvennlig teknologi, alternative drivstoff og at folk kan velge mer miljøvennlige transportmidler.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår