Med øye for sikkerhet

 
Med øye for sikkerhetBildet: - Spray fra cirka 10 centimeters avstand. Spray kontinuerlig inntil ambulansen og kvalifisert helsepersonell kommer til, eventuelt inntil pasienten er på plass på legevakten, sier produktsjef Morten Stenseth. (Foto: Würth)
Øyeskader er for mange den store skrekken. Har man tilgjengelig øyeskyllemiddel på spray kan man yte førstehjelp inntil ambulanse og helsepersonell er på plass.

Av Jan Helge Kalvik 

Med øyeskyll fra Würth Norge er det bare å spraye rett på øyet for å rense og nøytralisere. Har man fått noe på øyet, uansett om det er slipestøv eller kjemikalier, er det bare å spraye samtidig som man sørger for at pasienten blunker.

- Spray fra cirka 10 centimeters avstand. Spray kontinuerlig inntil ambulansen og kvalifisert helsepersonell kommer til, eventuelt inntil pasienten er på plass på legevakten. En sprayboks holder i 10 minutter, innholdet er bufret og gir en jevn strøm av base- og syrenøytraliserende væske, forteller produktsjef Morten Stenseth.

- Det skal lite til før det oppstår irreversible skader på øyet. Derfor er det viktig å ha på plass flere spraybokser når uhellet er ute. Er det for eksempel en halvtimes reise til legevakten bør man ha minimum 3 spraybokser øyeskyll tilgjengelig på arbeidsplassen. Boksene går lett inn i verktøykofferter, bilinnredninger og verktøyskap, forklarer Stenseth.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår