Med doktorgrad om betongkonstruksjoner

 
Med doktorgrad om betongkonstruksjonerReignard Tan med doktorgrad om betongkonstruksjoner.
I slutten av mai forsvarte Reignard Tan sin doktoravhandling ved NTNU om beregninger og dimensjonering av stor-skala betongkonstruksjoner.

(Kilde: Multiconsult)

Forskningen har hovedsakelig gått ut på å forbedre beregninger av sprekkdannelser på overflaten av betongkonstruksjoner, som eksempelvis samferdselskonstruksjoner, dammer og olje- og gass installasjoner. Å ha god kontroll på opprissing er generelt viktig for å sikre at konstruksjonens levetid, funksjonalitet og estetikk ivaretas, sier Reignard Tan, som til daglig jobber i Multiconsult.

Formålet med forskningsprosjektet har vært å utvikle en beregningsmodell som generelt kan benyttes til bruksgrensedimensjonering av alle typer betongkonstruksjoner. Forskningen er en del av Statens Vegvesens forskningsprosjekt Ferjefri E39, der det planlegges for flere stor-skala betongkonstruksjoner i fjordkrysningene.

- I arbeidet har jeg fått viktige input fra offshore-fagmiljøet i Multiconsult som har jobbet med dimensjonering av betongkonstruksjoner over flere tiår. Dette har vært med på å legge føringer i forskningsarbeidet, der vi har hatt et spesielt fokus på at forskningen skal kunne anvendes i praksis. Nå jobbes det blant annet med å få implementert den utviklede beregningsmetoden i designfasen for betongkonstruksjoner som blir planlagt på Ferjefri E39, sier Reignard.

Han forteller at arbeidet har fått oppmerksomhet i flere miljøer, i Norge og i utlandet.

- Reignard har vist et stort engasjement gjennom doktorgradsarbeidet. Resultatet er økt kunnskap ved beregninger av store betongkonstruksjoner, noe som vil komme til nytte i flere av Multiconsults oppdrag. Reignard sin kunnskap vil være viktig for mange av våre offshore- og samferdselsoppdrag, påpeker seksjonsleder Kjetil Slåttedalen i Multiconsult. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår