Markedet for elvarme vokser

 
Markedet for elvarme vokserDistriktssjef Leif Arne Sønsterud hos ØS Varme bruker mye av sin tid hos kundene og presenterer selskapets varmeløsninger. – Jeg registrerer en stadig større interesse for Lamiflex og jeg er ofte ute hos kunder og viser hvordan varmegulvet skal legges.
Markedet for elvarme i lavenergi- og rehabiliteringsboliger vokser kraftig.

– Vi opplever en sterk etterspørsel etter det trinnlydsdempende varmegulvet Lamiflex, som er med på å øke komforten og redusere energikostnadene, sier produktsjef Anne Fjeld i ØS Varme i en pressemelding.

Informasjonsansvarlig Jan Harsem i Elvarme Norge støtter Fjelds synspunkter, og mener alt ligger til rette for bruk av elvarme.
– Strøm er vår reneste og mest fornybare energi, som vi må utnytte maksimalt, understreker han. ØS Varme AS og Elvarme Norge mener derfor fremtiden er elektrisk. De ser tegn på økt forståelse for bruk av strøm som oppvarming.
– Med vannbårne varmesystemer er det vanskeligere å utnytte og regulere varmen maksimalt, påpeker Fjeld.

Reduserer oppvarmingsbehovet
– I lavenergibygg er behovet for oppvarming sterkt redusert og her er elvarme det klart beste alternativet, sier Harsem, som mener det er urimelig å pålegge restriksjoner eller forby elvarme.
– Ved forrige revisjon av energikravene i byggeforskriftene ble reguleringen av elvarme fjernet for bygg under 1000 m². Riktignok er det krefter som ønsker å skjerpe kravene til elvarme igjen, men trenden mot elektrifisering av det norske samfunnet, er så rasjonell, miljøvennlig og økonomisk at det åpenbart må få gjennomslag i energikravene for byggesektoren, understreker han.

Reduserer uønsket støy
Fjeld, som har arbeidet med gulvvarme i over 20 år er også styremedlem i Elvarme Norge. Hun har tilegnet seg meget god kunnskap om slike produkter, og trekker frem ØS Varmes trinnlydsdempende og vedlikeholdsfrie varmegulv Lamiflex. Varmegulvet egner seg utmerket som underlag for heltregulv, parkett og laminat.
– Det har en byggehøyde på 8 mm, som kan legges på alle bærende og avrettede gulv. Lamiflex har 19 desibel trinnlyddemping, som reduserer uønsket støy fra en etasje til en annen. Produktet egner seg derfor spesielt godt i etasjeskiller. I rom hvor Lamiflex legges blir lyden mer avdempet og harmonisk. Varmegulvet er fleksibelt og kunder kan velge mellom to effekter enten, ca. 48W/m² eller ca. 60W/m²., påpeker Fjeld.

Vekstambisjoner
Som en leverandør av varmekabler med fagkompetanse tilbake til 1982, har ØS Varme ambisjoner om å selge over 80 000 m² med Lamiflex i 2019 via grossister. – Tilbakemeldingen fra montører er at Lamiflex er enkelt og raskt å legge. Sammenlignet med de fleste andre løsninger for tregulv er også antall feilkilder dramatisk redusert med bruk av Lamiflex, da løsningen kun har ett tilkoblingspunkt. Det har en reflekterende overflate som sprer varmen godt og med bruk av dag og natt senkningssystem kan brukerne redusere og kontrollere energikostnadene, sier Fjeld.

Vår reneste energikilde
– Fortsatt ser mange på strøm som en forurensningskilde. Årsaken er at deler av Europa produserer strøm av kull. Dette er ikke tilfellet i Norge hvor vannkraft er vår reneste og mest fornybare energi.
– Elvarme vil øke komforten og redusere energiforbruket. Huseiere står selvsagt fritt i valg av elvarme eller vannbåren varme. Men, sier Harsem og Fjeld, elvarme sikrer en økonomisk løsning som også ivaretar effektiv regulering, miljø og innekomfort i lavenergihus med TEK10, TEK15 eller TEK17 standard. Også for rehabilitering er dette et umerket alternativ.

Avviser negative oppfatninger
– Vår oppgave er å tilbakevise alle negative oppfatninger om elvarme, og forsøk på å regulere elvarme, med saklig og nøktern beskrivelse av fakta. Norge har kraftoverskudd, og er en betydelig nettoeksportør av fornybar, utslippsfri og ren elektrisitet, sier Harsem. Som bransjeforening er Elvarme i kontakt med politiske myndigheter, deltar i utvikling av aktuelle standarder, og følger opp EU-systemet med direktiver og forordninger.
– Dette har stadig større betydning som rammebetingelser for norske bedrifter, sier han til slutt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår