Markedet for anbudstjenester øker

 
Markedet for anbudstjenester økerIllustrasjonsbilde
Ifølge «Oppussingsrapporten 2020» har antall privatpersoner som tar i bruk håndverkertjenesten Mittanbud økt med 163 prosent de siste fem årene.

Det vil si at tjenesten har gått fra i underkant av 100 000 registrerte oppdrag årlig i 2015, til over 250 000 registrerte oppdrag i løpet av 2019.

Denne uken slipper Mittanbud «Oppussingsrapporten 2020». Rapporten tar utgangspunkt i den enorme datamengden tjenesten sitter på, og gir et unikt innblikk i hvordan nordmenn handler håndverkertjenester på nett. 
 
- Folk har fått øynene opp for at de enkelt kan skaffe seg god og konkurransedyktig arbeidskraft via nettet. Vi får mat levert på døren, bestiller klær og utstyr på nett, og da er det naturlig at vi ønsker en like enkel og effektiv løsning for oppussingsjobben, sier Håvard Bungum i Mittanbud i en pressemelding 

- I tillegg til at stadig flere privatpersoner legger ut anbud på nettet når de skal pusse opp, eller få gjort annet arbeid, viser også tallene at kundene er mer fornøyde enn tidligere. Når man ser på rangeringsscoren kundene har lagt inn, har snittscoren hatt en jevn økning de siste fem årene, med bedre omtaler og høyere rangeringer, sier Bungum.

Rapporten viser også at forståelsen for oppdraget, tilgjengelighet og at alle papirer er i orden er mest utslagsgivende for hvilket firma som blir valgt for et oppdrag. Pris er derimot rangert nederst på listen over hva som er viktigst for oss når vi velger leverandør.

- Mange vil nok la seg overraske over at pris ikke topper listen, men dette bekrefter at folk er mer opptatt av at bedriften er seriøs og kan levere tjenester av høy kvalitet, enn at de skal betale minst mulig for oppdraget. Det siste året har vi registrert 33 115 jobber hvor kunden opplyser om at arbeidet skal foregå på badet. Dette er også det rommet folk er mest opptatt av at jobben utføres profesjonelt og med kvalifisert arbeidskraft, sier Bungum.

Hvordan oppdragene sprer seg i antall og type varierer mye, men det er snekkertjenester, flyttebyrå og elektriker som ligger på topp tre. Etter det kommer murer, malertjenester og rørleggertjenester. 

Se hele «Oppussingsrapporten 2020»
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår