Mange muligheter på nytt Stavanger-sykehus

 
Mange muligheter på nytt Stavanger-sykehusDet nye sykehuset skal bygges på Ullandhaug, like nedenfor I-park og Arkivenes hus. Tomten ligger i Stavanger kommune, og er nær nabo til Universitetet i Stavanger. (Ill: Nordic Office of Architecture).
AKTUELLE PROSJEKTER: En rekke anbud blir i den nærmeste tiden lagt ut for entreprenører, entrepriser, installatører og leverandører til det nye sykehusbygget i Stavanger. Total kostnadsramme er 8,4 milliarder kroner.

av Therese Alne Bolin

Nytt sykehus i Ullandshaug i Stavanger kunngjør nå nye konkurranser med forhandling mot entreprenører for en rekke entrepriser. Det gjelder blant annet sengelagerheis, varelagerheis, luftanlegg, gass- og trykkluft, el-anlegg og byggautomatisering.

For mer informasjon om anbudene med mer, se nederst i saken.

Økonomien

Bygningene Sengebygg Sør, Bygg E, sengebygg nord, Bygg A og Behandlingsbygget Bygg E bygges i første byggetrinn, og har en verdi på ca. 3-4,5 milliarder kroner. Den totale kostnadsrammen for det nye sykehuset er 8,4 milliarder kroner.

Første byggetrinn skal stå klart i 2023.

Nabo til universitetet

Det nye sykehuset skal bygges på Ullandhaug, like nedenfor I-park og Arkivenes hus. Tomten ligger i Stavanger kommune, og er nær nabo til Universitetet i Stavanger.

Størrelse: cirka 100 000 kvadratmeter (over 14 fotballbaner stort). Til sammenligning er Sykehuset Østfold (Kalnes) 85 000 kvadratmeter.

Det er planlagt for enerom med bad til alle (ca. 640 sengerom).

Bygges trinnvis

Sykehuset skal bygges i flere trinn. All somatisk døgnbehandling, akuttfunksjoner og nødvendig radiologi, laboratoriefunksjoner og støtte-/servicefunksjoner flyttes til nytt sykehus på Ullandhaug i første trinn, som skal være klart til bruk i 2023.

FAKTA:

Tiltakshaver. Helse Stavanger HF

Tiltakshaver: Stavanger Universitetssykehus

Byggestart: 1.03.2019

Ferdig: 30.06.2023

Byggeperiode: 52 mnd

Entrepriseform: Delt entreprise

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår