Måler ned til -90°C uten ekstern kjøling

 
Måler ned til -90°C uten ekstern kjøling
Den nye S8000RS fra Michell Instruments har allerede vist seg som en "arbeidshest" i mange kalibreringslaboratorier og i industrielle applikasjoner, sier Produktansvarlig Espen T. Førde i IKM Instrutek.

S8000 RS Precision Chilled Mirror hygrometer måler duggpunkt ned til -90 ° C (0.1ppmV) med en nøyaktighet på ± 0,1 °C. Men i motsetning til mange andre hygrometre i denne klassen, trenger du ikke noe eksternt kjøleutstyr for å måle så lave duggpunkt med høy nøyaktighet. Fordi den er designet for å passe inn i en standard 19 "rack, er S8000 den mest kompakte, den mest praktiske, og fordi den ikke trenger ekstra utstyr for å jobbe, er det også det mest kostnadseffektive hygrometeret i sin klasse.

Denne kompakte konstruksjon er mulig på grunn av et nytt avansert optisk system som detekterer meget små endringer når fuktighet kondenseres på speiloverflaten. Dette garanterer høy følsomhet og rask respons når man måler lave duggpunkt.

Selv om det ofte blir referert til som "duggpunktstemperatur", vil chilled mirror hygrometre som oftest måle "frost-punktet", fordi temperaturen er under frysepunktet for vann. Men i noen tilfeller, kan man også oppleve flytende vann, i form av underkjølt vann, i temperaturer så lave som -40 °C. Fordi forskjellen i kondenseringstemperatur mellom vann og is kan være så mye som 10% av målingen, er det viktig å vite hva du faktisk måler på. Michell S8000RS bruker Frost Assurance Technology (FAST) for å sikre at isen, og ikke flytende vann, er til stede på speiloverflaten ved lave temperaturer for å sikre at målingene alltid er pålitelige med kjente verdier avslutter Espen.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle