- Må ha barna i tankene når de planlegger

 
- Må ha barna i tankene når de planleggerEn ny veileder fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet skal hjelpe kommuner og fylkekommuner å ta hensyn til behovene hos barn og unge når by-, bo- og oppvekstmiljø utvikles og endres. ( Foto: Getty Images).
Kommunal- og moderniseringsdepartementet gir nå ut en veileder om barn og unges interesser i plan og byggesaker. Den viser hvor viktig flerfaglig samarbeid og medvirkning fra barn og unge er.

Planleggeren viser også hvordan planlegging kan brukes for å ivareta barn og unge når by-, bo- og oppvekstmiljø utvikles og endres.

− Vi ønsker at alle barn og unge skal vokse opp i sikre, sunne og stimulerende omgivelser, uansett hvor i landet de bor, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en nyhetsmelding.

Veilederen er rettet mot arbeidet i kommuner og fylkeskommuner.

− Mange kommuner og fylkeskommuner gjør en god jobb i dag, men fra flere hold har departementet fått høre at barn ikke blir høyt nok prioritert i planprosesser og at dette kan føre til færre, mørkere og ofte små oppvekstmiljø, som ikke egner seg for lek.

Det er NIBR og OsloMet har sett på hvordan hensynet til barn blir ivaretatt i kommunal og regional planlegging.

Flere etterlyser mer oppmerksomhet rundt, og oppdatert veiledning om, hvordan kommunene kan inkludere barn og unge i planlegging. 

− Jeg ønsker mer oppmerksomhet om hvordan vi kan ivareta barn og unges behov gjennom planlegging og byggesaksbehandling. Derfor er jeg veldig glad for å at vi har en ny temaveileder om dette, sier Mæland i meldingen.

Her finner du dokumentet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår